Oprescu: Băsescu şi Geoană tratează cu dezinteres organizarea unor dezbateri

Candidatul independent la Preşedinţie Sorin Oprescu i-a acuzat, marţi, pe contracandidaţii săi Traian Băsescu şi Mircea Geoană că tratează cu aroganţă şi dezinteres organizarea unor dezbateri pe teme de interes public, apreciind că aceştia au motive întemeiate să se ascundă de opinia publică.

40 afișări
Imaginea articolului Oprescu: Băsescu şi Geoană tratează cu dezinteres organizarea unor dezbateri

Oprescu: Băsescu şi Geoană tratează cu dezinteres organizarea unor dezbateri (Imagine: Bogdan Danaescu/Mediafax Foto)

Oprescu a precizat, într-o conferinţă de presă, că dezbaterile publice pe teme de interes ar fi trebuit organizate de la începutul campaniei, el precizând că astfel de evenimente nu au avut loc întrucât Băsescu şi Geoană au fost "ascunşi" de propriile staff-uri de campanie.

"Geoană şi Băsescu manifestă aroganţă şi dezinteres faţă de dezbateri. Au motivele lor să se ascundă: Băsescu ascunde făcutele şi nefăcutele mandatului său ratat, de cinci ani, Geoană - fals şi demagog - încearcă să îşi ascundă adevărata faţă", a spus Oprescu.

Candidatul independent la Preşedinţie a criticat caracterul şi moralitatea contracandidaţilor săi, precizând că Geoană "sacrifică partidul şi proprii săi votanţi pentru interesele personale", iar Băsescu "calcă pe cadavre pentru a-şi menţine puterea".

Oprescu a arătat că foştii şefi de stat Ion Iliescu şi Emil Constantinescu, dar şi actualul preşedinte, Traian Băsescu, nu au fost neutri în exercitarea mandatului lor, el apreciind că Mircea Geoană va fi cu atât mai puţin neutru, în condiţiile în care este "subordonat clicii şi clanului său".

Oprescu şi-a reiterat disponibilitatea de a participa la orice dezbatere, pe orice teme de interes naţional, şi care să se desfăşorare într-un cadru serios, neutru, iar moderatorii să fie jurnalişti sau experţi, care să aibă o atitudine echidistantă şi imparţială.

Oprescu a mai arătat că staff-ul său de campanie discută, într-o întâlnire începută la ora 13.00, cu staff-urile lui Traian Băsescu şi Mircea Geoană, precum şi ale altor contracandidaţi, despre organizarea unei dezbateri şi despre formatul acesteia, el apreciind că la această dezbatere ar trebui să participe toţi candidaţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici