Oprişan: PSD să nu intre la guvernare, pentru că ar însemna să plătească factura guvernării PNL-PD

Preşedintele PSD Vrancea, Marian Oprişan, a apreciat, miercuri, la lansarea cărţii fostului premier Adrian Năstase, că PSD nu ar trebui să intre la guvernare, pentru că acest lucru ar echivala cu plata "facturii dezatruoase" a guvernării PNL-PD.

1 afișare

"Partidul are o conducere, iar decizia aparţine Comitetului Executiv. Eu voi spune ca PSD să nu intre la guvernare, pentru că ar însemna ca PSD să plătească factura dezastruoasă a guvernării PNL-PD", a declarat Oprişan, referitor la posibilitatea ca social-democraţii să formeze Guvernul.

La răndul său, fostul secretar general al PSD, deputatul Miron Mitrea, a apreciat că, în opinia sa, poziţia de partid de opoziţie este cea care se potriveşte cel mai bine PSD, după situaţia din 2005.

"Intrarea la guvernare a PSD are foarte multe necunoscute. După situaţia din 2005, cred că poziţia de partid de opoziţie este cea care i se potriveşte cel mai bine. Dar există şi oportunitatea de a prelua guvernarea, este uşor mai delicată, dar poate fi luată în calcul", a precizat Mitrea.

Senatorul Sorin Oprescu a precizat, la rândul său, că hotărârea privind intrarea la guvernare "este extrem de dificilă", ea trebuind luată "în cadrul partidului şi nu de unul singur".

"Rezultatul de la referendum arată că nu am reuşit să explicăm destul de bine poziţia noastră. Dacă mai greşim şi de data asta – pa", a mai spus Oprescu.

Preşedintele Traian Băsescu a invitat, vineri, la consultări partidele parlamentare, pentru a identifica împreună un premier care să prezinte Parlamentului o echipă guvernamentală axată pe reprezentanţi ai PNL-PD-PLD.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici