Oprişan: Separarea funcţiei politice de cea administrativă trebuie să i se aplice şi lui Dragnea

Vicepreşedintele PSD, Marian Oprişan, a declarat duminică, înaintea şedinţei Comitetului Executiv, că separarea funcţiilor de conducere politice de cele deţinute în administraţia publică trebuie să i se aplice inclusiv lui Liviu Dragnea, dacă această măsură va fi convenită în partid.

82 afișări
Imaginea articolului Oprişan: Separarea funcţiei politice de cea administrativă trebuie să i se aplice şi lui Dragnea

Oprişan: Separarea funcţiei politice de cea administrativă trebuie să i se aplice şi lui Dragnea (Imagine: Marius Dumbraveanu/Mediafax Foto)

Oprişan a fost întrebat cum vede propunerea lui Dragnea de separare a funcţiilor politice de cele administrative deţinute la nivel local.

”Am spus în felul următor: dacă preşedintele partidului în proiectul de reformă al PSD trebuie să fie şi prim-ministru, putem să decidem asta. Putem să decidem şi invers, adică preşedintele să nu poată să fie prim-ministru. Am spus foarte clar, referindu-mă la Victor Ponta, în această situaţie, astăzi când vorbim, opinia mea este că preşedintele partidului trebuie să rămână şi primul ministru al ţării. În rest, de la preşedintele partidului în jos mi se pare absolut corect ca principiul să fie adoptat pentru toată lumea”, a declarat Oprişan.

El a susţinut că dacă decizia privind separarea funcţiilor politice de cele din administraţie se va adopta, această măsură va trebui să-l vizeze şi pe Liviu Dragnea, care va ”trebui să se supună propriilor principii şi decizii”.

Pe de altă parte, Oprişan a afirmat că discuţia pe această temă ar fi trebuit să fie începută în cadrul PSD, în primă instanţă, la nivelul Biroului Permanent şi a Comitetului Executiv.

”România are nevoie de o stângă puternică, populaţia are nevoie de un PSD puternic, dar asta înseamnă să le spunem tuturor colegilor noştri, odată pentru totdeauna, că România trebuie să devină cu adevărat un stat de drept, că justiţia trebuie să fie independentă (...) Din păcate lucrurile petrecute ne-au sancţionat într-un fel la alegerile prezidenţiale. De exemplu, faptul că Parlamentul României nu a retras imunitatea parlamentarilor care aveau de răspuns întrebărilor justiţiei, ăsta a fost un lucru rău, pentru că în ceea ce priveşte partea cealaltă, reprezentanţii autorităţilor locale, primari, preşedinţi de consilii judeţene, ei în permanenţă au răspuns în faţa justiţiei pentru că nu s-au bucurat de niciun fel de imunitate”, a afirmat Oprişan.

Totodată, el a susţinut că nu a participat la discuţiile cu Liviu Dragnea purtate de o serie de preşedinţi de consilii judeţene la Guvern şi nici nu a fost informat în această sprivinţă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici