Orban a mai comandat un sondaj care să testeze, la europarlamentare, posibila alianţă USR-PLUS

Preşedintele PNL Ludovic Orban i-a anunţat pe liberali, în şedinţa de luni a Biroului Politic Naţional, că a mai comandat un sondaj de opinie care să testesteze cota la europarlamentare a unei posibile alianţe USR-PLUS, au spus surse politice pentru MEDIAFAX.

922 afișări
Imaginea articolului Orban a mai comandat un sondaj care să testeze, la europarlamentare, posibila alianţă USR-PLUS

Orban a mai comandat un sondaj care să testeze la europarlamentare posibila alianţă USR-PLUS - surse

„Sondajul urmează să arate scorul unei eventuale alianţe a USR-PLUS. Urmează să fie întrebaţi peste 1000 de subiecţi”, au declarat pentru MEDIAFAX surse din interiorul partidului.

Cu toate că PNL a comandat anul trecut un sondaj care să arate intenţia la vot la alegerile europarlamentare, întrebările nu vizau alianţele politice, fiind puse individual partidele în lista de opţiuni la vot, au explicat sursele menţionate. Spre deosebire de acel sondaj ale cărui date au fost prezentate parţial de liderul PNL, Ludovic Orban, şi care a avut 26.000 de respondenţi, acesta va avea doar puţin peste 1.000 de persoane intervievate.

Actualul sondaj al PNL arată că partidul condus de Ludovic Orban are, în prezent, 27.8% din electorat, în timp ce PSD are 30.2%. Pe locul 3 se află ALDE, cu 11.5%. Urmează USR cu 10.2%, Pro România, cu 5.5%, UDMR cu 5.1%, PLUS 5% şi PMP 4,2%, potrivit surselor politice ale MEDIAFAX.

Sursele citate susţin că partidul lui Dacian Cioloş, PLUS, are un scor de 5%, iar PMP 4.2% .

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a anunţat duminică rezultatul sondajului privind scorul partidelor: 27% PNL, iar PSD 30% . Sondajul a fost făcut prin operarea faţă în faţă a 26.000 de cetăţeni, conţinând şi date privind încrederea oamenilor în Guvern şi percepţia acestora pe diferite teme.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici