Orban a pierdut disputa cu Ciolacu la CCR pe tema moţiunii de cenzură

  • Surse :Curtea Constituţională a respins sesizarea premierului Orban.
  • Surse :Judecătorii nu au constatat existenţa unui conflict Guvern - Parlament.
  • Orban a reclamat depunerea moţiunii de cenzură în sesiune extraordinară.
  • Votul a fost programat pentru 31 august dar nu a avut loc din lipsă de cvorum.
19744 afișări
Imaginea articolului Orban a pierdut disputa cu Ciolacu la CCR pe tema moţiunii de cenzură

Foto: Mediafax

PSD recuperează la Curtea Constituţională punctele pierdute odată cu eşecul moţiunii de cenzură. Potrivit unor surse apropiate CCR, judecătorii au constatat că nu a existat un conflict juridic între Guvern şi Parlament în ceea ce priveşte depunerea moţiunii de cenzură şi au respins, pe fond, sesizarea liberalilor.CCR a anunţat oficial că a finalizat deliberările asupra conflictului, iar în cursul zilei de marţi va fi redactată forma finală a minutei.
 
Guvernul a reclamat la CCR un posibil conflict juridic de natură constituţională comis de Parlament prin depunerea de către social-democraţi a unei moţiuni de cenzură în sesiune extraordinară. Argumentul invocat de Orban susţinea că sesiunea a fost convocată special pentru citirea moţiunii şi urma să fie votată în altă sesiune a Parlamentului. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici