Orban acuză „şmecherii” pentru desemnarea delegaţilor la congres: „Renunţaţi înainte de a fi prea târziu”

Ludovic Orban are un mesaj tranşant către colegii săi, după ce a acuzat că sunt inventate în PNL „şmecherii” pentru desemnarea delegaţilor la congres: „Renunţaţi înainte de a fi prea târziu”.

755 afișări
Imaginea articolului Orban acuză „şmecherii” pentru desemnarea delegaţilor la congres: „Renunţaţi înainte de a fi prea târziu”

Orban acuză „şmecherii” pentru desemnarea delegaţilor la congres: „Renunţaţi înainte de a fi prea târziu”

La prezentarea moţiunii sale în Cluj, Orban a explicat, sâmbătă, că votul unei filiale pentru o moţiune sau alta nu înseamnă că se poziţionează în favoarea vreunui candidat, ci că este de acord ca autorul moţiunii să candideze.

„Delegaţii vor exercita în mod liber şi secret votul. Nu se poate da mandat imperativ niciunui delegat care participă la congres, chiar dacă se încearcă în Colegiul Director Judeţean să se dea mandat imperativ. Aşa ceva nu există şi este interzis de statut. Instituţia votului secret este o instituţie fundamentală a democraţiei şi oricine încearcă să violeze secretul votului încalcă democraţia”, a spus Orban.

Apoi, preşedintele PNL a continuat: „ştim foarte bine că sunt filiale unde, înainte de a fi introduşi în delegaţie, candidaţii sunt chestionaţi dacă votează cu Cîţu sau nu. Iar dacă spun că nu votează cu Cîţu, şansa lor de a intra în delegaţii este foarte mică. Chiar şi dacă spun că votează cu Cîţu sunt întrebaţi dacă acceptă să îşi fotografieze votul. Acum am inventat şi o altă şmecherie (...), nu doar fotografie pe buletinul de vot, ci fotografie cu buletinul de vot şi buletinul tău ca să se vadă că tu eşti cel care ai votat şi că nu este o fotografie pe WhatsApp. Vreau să le dau un mesaj colegilor mei care gândesc şi propagă astfel de lucruri: renunţaţi înainte de a fi prea târziu!”.

Orban le transmite că la congres nu vor putea controla niciun vot: „dacă vă imaginaţi că 5.000 de delegaţi ai PNL vor veni şi vor accepta să fie în postura de slugi care să voteze la comandă şi la ordin înseamnă că nu cunoaşteţi Partidul Naţional Liberal”.

În plus, Orban a sus că, după decizia comisiei de organizare a congresului PNL, potrivit căreia nu se pot supune la vot moţiunile candidaţilor la conducere, vineri 2 filiale „foarte performante” - Doljul şi Gorjul - au convocat Colegiul director judeţean şi au supus la vot moţiunea, fără să îi dea dreptul statutar de a o prezenta.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici