Orban: Antonescu este cel mai potrivit pentru şefia PNL, dar eu nu accept votul pe liste

Prim-vicepreşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, luni, că şi el consideră că Antonescu este cel mai potrivit pentru funcţia de preşedinte al partidului, anunţând că de fapt el nu este împotriva moţiunilor, ci împotriva votului pe liste şi reiterând că va candida pentru prim-vicepreşedinte.

24 afișări
Imaginea articolului Orban: Antonescu este cel mai potrivit pentru şefia PNL, dar eu nu accept votul pe liste

Orban: Antonescu este cel mai potrivit pentru şefia PNL, dar eu nu accept votul pe liste (Imagine: Mediafax Foto)

Întrebat dacă va candida doar pentru funcţia prim-vicepreşedinte, Ludovic Orban a răspuns: "Cu siguranţă, am anunţat public şi îmi voi depune candidatura pentru funcţia de prim-vicepreşedinte al PNL".

Orban a ţinut să sublinieze că în momentul de faţă şi el consideră că Antonescu este cel mai potrivit pentru funcţia de preşedinte al PNL, precizând că de fapt el nu este împotriva ideii de moţiune, ci împotriva votului unei liste.

"De asemenea, am declarat public că în momentul de faţă consider că cel mai nimerit, cel mai potrivit pentru a ocupa funcţia de preşedinte al PNL este Crin Antonescu. Nu resping nici ideea prezentării unor moţiuni care să conţină programul politic al partidului, strategia politică, poziţionarea faţă de celelalte formaţiuni din spectrul politic şi de asemenea să prezinte de fapt începutul unui program de guvernare alternativ la lipsa de soluţii, incompetenţa şi haosul adus în România de camarila portocalie. Dar cred că delegaţii care vin la Congres, care reprezintă elita PNL şi de fapt reprezintă baza partidului, trebuie să aibă acest drept, ca alături de Crin Antonescu să aleagă toţi membrii echipei de conducere prin candidaturi individuale", a precizat Orban.

El a explicat că liberalii au o deosebire în ceea ce priveşte sistemul de alegere, menţionând că el crede că "la baza alegerii lui Antonescu ca preşedinte al PNL trebuie să stea o moţiune care de fapt înseamnă program politic, strategie politică şi plan de acţiune pentru următorii trei ani".

"Dar cred că echipa noastră, atât a lui Antonescu, cât şi a mea, este întreg PNL", a spus Ludovic Orban, precizând că el va participa la elaborarea tuturor documentelor de poziţie ale partidului.

Întrebat ce va face dacă Antonescu nu renunţă la candidaturile pe liste şi îşi menţine ideea de a nu-l include în echipa sa, Orban a răspuns: "Aş prefera să nu comentăm".

"Este mult mai important pentru PNL ca la finalul acestui Congres să se aşeze în linie de bătaie, să prezinte cetăţenilor României alternativa la ceea ce se întâmplă azi în România, o alternativă unică, serioasă care - aşa cum am demonstrat şi în cei patru ani cât am fost la guvernare - oferă românilor posibilitatea de a trăi mai bine şi şansa de dezvoltare şi modernizare a României", a adăugat Orban.

În privinţa garanţiilor pe care le-ar avea cu privire la menţinerea funcţiei de prim-vicepreşedinte, liderul PNL a reiterat că "acest lucru constituie una dintre temele secundare ale dezbaterii în PNL".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici