Orban anunţă începerea lucrărilor pe tronsonul Apaţa – Caţa, componentă a Coridorului Rin-Dunăre

  • Premierul Ludovic Orban a anunţat, marţi seara, că a semnat contractul de reabilitare a căii ferate dintre Apaţa şi Caţa, parte a drumului feroviar Braşov – Sighişoara, care, în prezent, durează patru ore
  • După finalizarea lucrărilor, timpul se va reduce la 45 de minute
3255 afișări
Imaginea articolului Orban anunţă începerea lucrărilor pe tronsonul Apaţa – Caţa, componentă a Coridorului Rin-Dunăre

Orban anunţă începerea lucrărilor pe tronsonul Apaţa – Caţa, componentă a Coridorului Rin-Dunăre

„Poate nu vă spune nimic Apaţa – Caţa. Sună frumos, are o rezonanţă. Este tronsonul de mijloc de pe traseul Braşov - Sighişoara. Astăzi, între Braşov şi Sighişoara, pe 120 şi ceva de kilometri, timpul de parcurgere a este de peste trei ore, uneori chiar şi patru ore cu trenul. La finalul lucrărilor – pentru că am semnat contractul de construcţie şi toate cele trei tronsoane între Braşov şi Sighişoara sunt în faţă de construcţie, timpul de deplasare dintre Braşov şi Sighişoara se va reduce la 45 de minute”, a spus Orban.

Potrivit premierului, pe primele două tronsoane s-a dat ordinul de începere a lucrărilor, iar pe contractul semnat marţi vor începe lucrările în curând.

Contractul „Reabilitare linie de cale ferata Braşov-Simeria, componentă a Coridorului Rin-Dunăre, pentru circulaţia cu viteza maximă de 160km/h, secţiunea Braşov-Sighişoara, subsecţiunea 2 Apaţa-Caţa” a fost semnat de premierul Ludovic Orban şi de ministrul Transporturilor, Lucian Bode.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici