Orban: Băsescu trage de timp, orice zi întârziere este împotriva intereselor României

Prim-vicepreşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, miercuri seară, pentru MEDIAFAX, referitor la declaraţiile şefului statului, că Traian Băsescu trage de timp, concluzionând că orice zi întârziată în adoptarea acestei soluţii este împotriva intereselor României.

16 afișări
Imaginea articolului Orban: Băsescu trage de timp, orice zi întârziere este împotriva intereselor României

Orban: Băsescu trage de timp, orice zi întârziere este împotriva intereselor României (Imagine: Mediafax Foto/Bogdan Maran)

"Preşedintele Traian Băsescu trage de timp. Soluţia constituţională e clară. Noi am prezentat această soluţie care pune captăt crizei politice şi guvernamentale grave", a susţinut Ludovic Orban.

Liderul PNL a apreciat că "orice zi întârziată în adoptarea acestei soluţii de către preşedintele României este un act împotriva intereselor României".

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, că a rugat partidele să continue discuţiile pe tema nominalizării premierului "până mâine (joi - n.r.) în jurul prânzului", el făcând, totodată, un apel la "responsabilitate".

Şeful statului a spus că România are nevoie, în prezent, de un premier care să aibă experienţă economică, în relaţia cu băncile şi cu instituţiile economice şi financiare internaţionale.

El a arătat că responsabilitatea pentru formarea unei majorităţi parlamentare aparţine primului-ministru desemnat, a declarat, miercuri seară, preşedintele Băsescu, menţionând că, dacă acesta nu poate constitui majoritatea în 10 zile, îşi depune mandatul şi precizând nu va face nicio abatere de la Constituţie.

Băsescu a mai declarat că PDL, renunţând la candidatura anunţată la consultările de marţi, a făcut solicitarea să poată transmite o propunere de prim-ministru la Preşedinţie, plecând de la premisa că este partidul cu cel mai mare număr de parlamentari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici