Orban îi răspunde lui Robu care a cerut vot secret: Lista PNL pentru europarlamentare va fi votată de filiale

Lista PNL pentru europarlamentare va fi votată de filiale prin preşedinţii de organizaţii care vor primi de la acestea un mandat, spune preşedintele PNL, Ludovic Orban, răspunzându-i astfel liderului de la Timiş, care a cerut vot secret pentru stabilirea candidaţilor.

451 afișări
Imaginea articolului Orban îi răspunde lui Robu care a cerut vot secret: Lista PNL pentru europarlamentare va fi votată de filiale

Orban îi răspunde lui Robu: Lista PNL pentru europarlamentare va fi votată de filiale

Întrebat, sâmbătă, la Cluj-Napoca, într-o conferinţă de presă, cum comentează solicitarea liderului PNL Timiş, Nicolae Robu, ca lista pentru europarlamentare să fie votată de filiale, Ludovic Orban a spus că nu poate exista nicio nemulţumire atât timp cât lista nu este decisă în organismele statutare, nu este stabilită şi votată.

„Va fi votată de filiale prin preşedinţii lor, în baza mandatului pe care îl vor primi de la filiale şi a prevederilor statutare. Nu există niciun fel de discuţie pe tema asta. Organismul care ia decizia conţine, în sine, preşedinţii de filiale care reprezintă filialele în baza unui mandat care le este acordat. (...) Lista va fi stabilită în jurul datei de 15 februarie. Nu poate exista nicio nemulţumire atâta timp cât lista nu este decisă în organismele statutare. Nu este stabilită şi votată. Nu am avut o discuţie cu primarul Robu de la Timişoara. De principiu, căutăm să existe o reprezentare echilibrată, oricum parlamentarii vor reprezenta România pentru că se vor bate pentru interesele României şi li se vor aronda judeţe de care să se ocupe”, a spus Orban

Întrebat, în continuare, dacă fostul lider al PNL, Crin Antonescu, se va regăsi pe lista partidului, Orban a răspuns că acesta este unul dintre cei 49 de candidaţi.

”Biroul Politic Naţional va decide lista”, a spus preşedintele PNL.

Preşedintele PNL Timiş, Nicolae Robu, a cerut „desecretizarea” listei cu 49 de nume ale liberalilor ce doresc să candideze la alegerile europarlamentare, iar varianta finală să fie supusă votului secret în colegiile directoare judeţene ale partidului. Robu solicita ca lista celor 49 de aspiranţi la o candidatură să fie supusă votului secret în colegiile directoare judeţene ale partidului, urmând ca poziţia pe listă să fie dată de numărul de voturi obţinut de fiecare.

„Considerăm că în acest fel, partidul va rămâne unit, iar răspunderea asupra rezultatului va fi a tuturor, în solidar”, a scris Nicolae Robu pe Facebook.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici