Orban îşi asumă răspunderea pe modificarea legii electorale: 80% din cetăţeni au fost nemulţumiţi de primarul comunităţii lor

Ludovic Orban prezintă în faţa Parlamentului, la ora transmiterii acestei ştiri, proiectul de asumare al Guvernului pe modificarea legii electorale, astfel încât alegerile locale să aibă loc în două tururi. Premierul susţine că 80% dintre cetăţeni nu sunt mulţumiţi de primarul comunităţii lor.

137 afișări
Imaginea articolului Orban îşi asumă răspunderea pe modificarea legii electorale: 80% din cetăţeni au fost nemulţumiţi de primarul comunităţii lor

Orban îşi asumă răspunderea pe modificarea legii electorale: 80% din cetăţeni au fost nemulţumiţi de primarul comunităţii lor.

„Guvernul pe care îl conduc a luat decizia de a-şi angaja răspunderea în faţa Parlamentul pentru modificarea legii alegerilor locale, astfel încât să permitem cetăţenilor să-şi aleagă primarii ptrintr-un sistem de alegeri care să confere legitimitate primarilor, anume prin 50 %+1 din alegătorii care-şi exercită dreptul de vot. Acest mecanism de vot e unul care cred că nu conferă un drept deplin cetăţenilor dintr-o comunitate locală de a alege un primar care să aibă legitimitate pentru a conduce destinele comunităţii. Acest sistem restrânge dreptul cetăţenilor nemulţumiţi dintr-o comunitate locală de a schimba un primar care nu şi-a făcut treaba, care nu şi-a respectat promisiunile elctorale”, a spus Orban, în plenul reunit al Parlamentului.

Premierul a subliniat că 80% din cetăţeni sunt nemulţumiţi şi vor să schimbe primarul comunităţii lor.

„Chiar dacă numărul ceăţenilor nemulţumiţi de gestionarea comunităţii depăşeşte procentul de 70%, sau chiar dacă 80% din cetăţeni au fost nemulţumiţi, n-au putut să schimbe primarul”, a subliniat Orban.

Şedinţa reunită a Parlamentului a început la ora 14:00.

PSD a anunţat deja că va depune moţiune de cenzură, joi, pentru demiterea Guvernului Orban.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici