Orban, la Stadionul Steaua: 4 ani nu s-a făcut aproape nimic, deşi avem nişte angajamente luate

Premierul Ludovic Orban a declarat, la vizita de luni de la Stadionul Steaua, că România, încă din anul 2014, şi-a luat nişte angajamente să îndeplinească nişte condiţii pentru a putea organiza Campionatul European, cele patru meciuri, însă de patru ani nu s-a făcut aproape nimic.

1628 afișări

După cum bine ştiţi, în 2014, readuc aminte, în 2014, noi ne-am angajat să îndeplinim un set de condiţii pentru a putea organiza Campionatul European, cele patru meciuri. Practic, se poate spune că timp de patru ani de zile nu s-a făcut aproape nimic, deşi toată lumea ştia că noi avem nişte angajamente luate, pe care trebuie să le îndeplinim”, a afirmat Ludovic Orban, luni, la vizita de la Stadionul Steaua din Capitală.

Acesta a vorbit şi despre Aeroportul Băneasa, unde există un blocaj din cauza unor acţiuni în instanţă. Şeful Executivului a adăugat că a discutat, luni dimineaţă, cu ministrul Transporturilor, Lucian Bode, şi i-a cerut să intervină pentru a găsi o soluţie în acest sens.

În afara stadioanelor, mai avem angajamente care sunt legate de finalizarea Aeroportului Băneasa, calea ferată, care în momentul de faţă se confruntă cu un posibil blocaj datorat unei acţiuni în instanţă care a fost făcută de două persoane fizice, sperăm să o deblocăm. Chiar în cursul acestei dimineţi am vorbit cu ministrul Transporturilor şi i-am solicitat să se implice în soluţionarea atât a proiectului aeroportului, cât şi în găsirea unei soluţii care să ne permită finalizarea lucrărilor la calea ferată. Acum, constructorul nu se poate plânge că are front de lucru, cu excepţia acelei suprafeţe care este disputată, şi asupra căreia instanţa va trebui să se pronunţe. Oricum nu pot să-mi imaginez o decizie care să nu permită efectuarea lucrărilor”, a completat Orban.

Întrebat dacă vom avea doar două din cele patru stadioane pentru care ne-am angajat ce se va întâmplă şi care este răspunsul UEFA, premierul a răspuns: „În ceea ce ne priveşte pe noi, noi trebuie să ne asigurăm că toate lucrările care au demarată se vor derula în conformitate cu programul de lucru şi cel puţin acele lucrări care pot fi finalizate, să fie finalizate”.

Ludovic Orban efectuează, luni, vizite la Stadionul Steaua, Stadionul Naţional de Rugby Arcul de Triumf şi Stadionul Giuleşti Valentin Stănescu pentru a verificare stadiului lucrărilor demarate la obiective de investiţii în perspectiva găzduirii meciurilor din cadrul EURO 2020.

Premierul este însoţit de ministrul Dezvoltării, Ion Ştefan, şi de ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Taguri:
orban,
steaua,
stadion

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici