Orban: Liberalismul înseamnă competiţie liberă, nu vot pe moţiuni

Prim-vicepreşedintele PNL, Ludovic Orban, a refuzat, marţi, la Parlament, să comenteze declaraţiile lui Crin Antonescu privind posibilitatea ca el să nu mai facă parte din echipa sa la conducerea PNL, precizând însă că, în opinia sa, liberalismul înseamnă o competiţie liberă, şi nu vot pe moţiuni.

20 afișări
Imaginea articolului Orban: Liberalismul înseamnă competiţie liberă, nu vot pe moţiuni

Orban: Liberalismul înseamnă competiţie liberă, nu vot pe moţiuni (Imagine: Mediafax Foto)

Întrebat cum comentează afirmaţiile lui Crin Antonescu privind posibilitatea ca el să nu mai facă parte din echipa sa, din cauza divergenţei asupra moţiunilor, Ludovic Orban a declarat: "Nu am obiceiul să comentez în public poziţiile mele legate de organizarea internă a PNL, care, după opinia mea, nu sunt de interes public. Cred că întotdeauna Congresul partidului, care practic reprezintă cei mai importanţi oameni din partid, are înţelepciunea să ia cele mai bune decizii pentru PNL".

Întrebat dacă îşi va depune candidatura pentru şefia PNL, Orban a subliniat că va susţine la Congres aceleaşi puncte de vedere pe care le afirmă de aproape 20 de ani.

"Liberalismul înseamnă în primul rând o competiţie liberă, fair-play, între indivizi. Atât în societate, cât şi în interiorul PNL, ar trebui să însemne acelaşi lucru. Valorile individuale trebuie să iasă la suprafaţă prin legitimitatea pe care le-o conferă votul individual exprimat de fiecare delegat la Congres", a spus liberalul.

Întrebat de ce se opune vehement propunerii privind alegerea conducerii partidului pe baza moţiunilor, Orban a replicat: "Aţi văzut la mine vehemenţă?".

"Eu cred în valorile liberalismului şi consider că aceste idei şi valori trebuie aplicate şi în organizarea internă a PNL, dar, vă repet, toate punctele mele de vedere referitoare la modificarea Satutului, la strategia politică, la pachetul de legi care să vină în aplicarea programului de guvernare liberală le voi exprima în interiorul PNL", a adăugat Orban.

Întrebat dacă nu poate face un compromis pentru a rămâne în aceeaşi echipă cu Antonescu, liderul PNL a reiterat că nu vorbeşte în public despre chestiunile interne din partid.

Întrebat dacă a vorbit cu Antonescu după declaraţia de la Realitatea Tv, Ludovic Orban a menţionat că el a participat la toate reuniunile organismelor statutare ale PNL, care au avut loc de la congres până astăzi, refuzând să dea un răspuns concret pe acest subiect.

La întrebarea privind şansele concrete ale lui Antonescu de a câştiga un nou mandat la şefia PNL fără susţinerea sa, Orban a spus că îi este pusă o întrebare la care nu poate furniza un răspuns.

"Sunt un delegat la Congresul PNL, voi vota sigur în funcţie de modul în care se va adopta Statutul şi în funcţie de strategia politică a partidului, tot ceea ce înseamnă alternativă de guvernare la ceea se întâmplă în România astăzi", a mai precizat liberalul.

Întrebat pe cine susţine între Antonescu şi Cataramă, Ludovic Orban a răspuns: "Candidaturile se depun oficial cu 48 de ore înainte de ora de începere a Congresului, abia atunci se vor cunoaşte candidaţii".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici