Orban: Nu le-aţi spus cetăţenilor că aveţi în program majorarea pensiilor parlamentarilor

Prim-vicepreşedintele PNL Ludovic Orban a spus marţi în plenul reunit al Parlamentului că parlamentarii nu şi-au anunţat alegătorii că intenţionează să-şi crească pensiile, în momentul în care au candidat.

904 afișări
Imaginea articolului Orban: Nu le-aţi spus cetăţenilor că aveţi în program majorarea pensiilor parlamentarilor

Ludovic Orban (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

"În momentul în care aţi candidat, stimaţi colegi, şi mă adresez în special majorităţii guvernamentale, nu le-aţi spus cetăţenilor că aveţi în program majorarea pensiilor parlamentarilor. N-am văzut în programul de guvernare a niciunuia dintre candidaţii uninominali la Parlament acest punct, de majorare a pensiilor parlamentarilor. În momentul în care aţi candidat cunoşteaţi foarte bine care este legislaţia în domeniul pensiei parlamentarilor", a declarat liderul liberal.

Orban a mai spus că prin votarea acestui proiect de lege, Parlamentul va fi dus la o cotă foarte joasă de încredere, "mai joasă decât a oricărei alte instituţii din România", iar un Parlament care nu se mai bucură de încrederea cetăţenilor care l-au ales, nu mai are legitimitate.

Liderul liberal se întreabă dacă poate fi un Parlament puternic acela care votează "pe bandă rulantă ordonanţele de urgenţă ale guvernului", care închide ochii la toate abuzurile Executivului, care la adăpostul votului secret împiedică solicitările justiţiei.

Ludovic Orban le-a cerut colegilor să meargă în colegiul pe care îl reprezintă şi să întrebe 100 de alegători, care nu sunt membri de partid, ce părere au despre acest proiect legislativ, de majorare a pensiilor parlamentarilor.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici