Orban (PNL): La PSD, doar 5 deputaţi au votat majorarea alocaţiilor copiilor, restul au fost împotrivă

PSD a fost forţat să voteze majorarea alocaţiilor de stat pentru copii, afirmă liderul deputaţilor PNL, Ludovic Orban, arătând că, din totalul voturilor în favoarea amendamentului de dublare a alocaţiilor, doar 5 au aparţinut PSD, restul fiind ale PNL, UDMR, minorităţilor şi deputaţilor neafiliaţi.

243 afișări
Imaginea articolului Orban (PNL): La PSD, doar 5 deputaţi au votat majorarea alocaţiilor copiilor, restul au fost împotrivă

Deputatul PNL Ludovic Orban (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Potrivit liderului liberal, care a prezentat desfăşurătorul votului, 71 de deputaţi PSD au votat împotrivă şi doar 5 pentru majorarea alocaţilor, în favoarea acestei creşteri mai votând 69 de deputaţi liberali, 11 deputaţi UDMR, 3 deputaţi de la Grupul Popular Democrat, 5 deputaţi de la minorităţi, 2 deputaţi de la grupul PC-PLR şi 3 deputaţi neafiliaţi.

"PSD a fost forţat să majoreze alocaţiile, pentru că era parte din ordonanţa de urgenţă şi nu putea Victor Ponta să voteze împotriva unei ordonanţe în care erau acordate şi alte tipuri de sprijin", a spus Orban.

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a precizat că demersul PNL de majorare a alocaţiilor va continua, liberalii având acest lucru ca prioritate când vor ajunge la guvernare.

"Este o obligaţie ca această alocaţie să nu fie cea mai mică din Europa. Sper să reuşim ca alocaţia să ajungă la un cuantum aproape de media din UE. Demersul PNL va fi unul continuu şi avem ca prioritate, când vom ajunge la guvernare, să implementăm măsurile care au ca scop viitorul copiilor", a spus Gorghiu.

Deputatul PNL Cristina Pocora a arătat la rândul său că îi solicită premierului Victor Ponta să facă toate demersurile, inclusiv rectificare bugetară, ca majorarea alocaţiilor pentru copii să fie aplicată la trei zile de la intrarea în vigoare a legii, ea estimând că această prevedere ar putea fi aplicată de la 1 iulie.

Camera Deputaţilor a decis, miercuri, dublarea alocaţiilor de stat pentru copii, adoptând un amendament al liberalilor în acest sens la Ordonanţa de urgenţă 65/2015.

Premierul Victor Ponta a declarat că Guvernul duce la îndeplinire deciziile Parlamentului şi că pentru acest an resursele financiare sunt asigurate.

Deputaţii au aprobat în cursul dimineţii, la dezbaterea pe articole a proiectului de lege, amendamentul PNL pentru majorarea alocaţiei de stat, la solicitarea deputatului PNL Cristina Pocora, după care liderul deputaţilor PSD Marian Neacşu a solicitat o pauză de consultări de 25 de minute şi, apoi, apel nominal, pe motiv că mulţi deputaţi lipsesc de la şedinţă.

Acest amendament a fost respins marţi în Comisia de muncă, reprezentanţii PSD arătând că Ministerul Muncii va veni cu o propunere de majorare a alocaţiei pentru copii.

Secretarul de stat în Ministerul Muncii Codrin Scutaru a spus, în plen, că au fost mărite alocaţiile la mai multe categorii, şi atunci când Guvernul găsi sursa de finanţare pentru a mări alocaţia la toţii copii o va face.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici