Orban: Probabil eu sau Crin vom renunţa la candidatură în favoarea celuilalt

Vicepreşedintele PNL Ludovic Orban a declarat, sâmbătă, la Şcoala de iarnă a studenţilor liberali, că s-ar putea întâmpla ca el sau Crin Antonescu să îşi retragă candidatura pentru şefia PNL în vederea susţinerii celuilalt, menţionând că se va gândi la acest lucru.

21 afișări
Imaginea articolului Orban: Probabil eu sau Crin vom renunţa la candidatură în favoarea celuilalt

Orban: Probabil eu sau Crin vom renunţa la candidatură în favoarea celuilalt (Imagine: Mediafax Foto)

Întrebat dacă prin colaborarea cu "bunul prieten" Crin Antonescu s-ar putea înţelege că unul dintre ei doi se va retrage şi va susţine candidatura celuilalt, Orban a replicat: "Probabil aşa se va întâmpla".

"Mi-am reconfirmat intenţia de a candida. Probabil aşa se va întâmpla, acum rămâne să mă gândesc", a susţinut Orban.

Întrebat de ce Tăriceanu nu trebuie să mai rămână în fruntea PNL şi cu ce orfertă vine tandemul Crin Antonescu-Ludovic Orban, vicepreşedintele PNL a menţionat că nu există niciun tandem şi că motivarea ar fi rezultatul obţinut la alegeri.

"Nu răspund de ce nu trebuie să mai fie Tăriceanu preşedinte. Nu ştiu la ce tandem vă referiţi. Răspunsul e simplu: partidul a obţinut 18,5 % după o guvernare, cred că partidul poate să se gândească la un obiectiv mai important şi anume câştigarea alegerilor. Orice formulă de conducere ar rezulta din congres, PNL are forţa de a-şi atinge acest obiectiv. Oferta e un răspuns lung şi nu putem să ne dezvăluim strategia... Nu există niciun tandem, nu mai spuneţi tandem, aşa ceva există la dans", a subliniat Ludovic Orban.

El a ţinut să le spună studenţilor liberali câteva nemulţumiri faţă de miniştrii independenţi.

"Nu pot să înţeleg cum am terminat guvernarea cu trei miniştri independeţi - mă gândesc la ministrul Agriculturii , al Justiţiei şi la ministerul de Externe - în condiţiile în care în PNL aveam resurse umane, singura condiţie era ca cineva să se uite în baza de date a partidului, aveam oameni nu unul, 3, 5, 7, 10 oameni", a adăugat Orban.

În ceea ce priveşte modificarea statutului, liberalul a menţionat că problema nu este că actualul statut ar fi prost, ci că a fost încălcat prin înţelegeri luate în cercuri informale.

"E campionat în vederea Congresului să se vină cu modificări la statut. Problema noastră esenţială nu a fost că avem un statut prost, ci că acest statut nu a fost respectat şi că practic toate deciziile în partid s-au luat în cercuri informale şi au dus la situaţii care ne-au dăunat. Spre deosebire de colegii mei care se laudă că partidul a luat cel mai bun scor din istoria post-revoluţionară, respectiv 18%, pe mine mă doare că după patru ani de boom economic şi dezvoltare, PNL nu a fost capabil să câştige alegerile", a precizat Orban.

Liderul PNL a susţinut că "bătaia de joc pe statut" a început când a venit Theodor Stolojan în fruntea PNL, iar apoi, în 2007, "s-a mai trezit un deştept" care a propus alegerea vicepreşedinţilor regionali, formulă care nu a funcţionat.

El a ţinut să menţioneze ca şi liderul partidului, Călin Popescu Tăriceanu, că are convingerea că liberalii vor fi chemaţi curând la putere, fără a preciza clar în ce condiţii.

"După cum funcţionează guvernarea asta, cred că vom fi chemaţi curând la putere, deşi nu sunt naiv să îmi imaginez că Băsescu îşi doreşte să aducă liberalii la putere, ar vrea să guverneze numai cu slugile de la PDL şi cu Boc şi cu alţii", a susţinut Orban.

El a dat un exemplu al unui director de companie de la Ministerul Transporturilor, membru al PD, dat afară pentru faptul că una din noile iubite ale lui Andrei Hrebenciuc era fiica sa.

"Acestea sunt criteriile care stau la baza numirii în funcţie diverşilor directori de instituţii, companii şi societăţi de către actuala guvernare", a conchis Ludovic Orban.

Până acum şi-au anunţat candidatura la preşedinţia PNL Călin Popescu Tăriceanu, Crin Antonescu şi Ludovic Orban.

Citeşte şi

Norica Nicolai îl susţine la şefia PNL pe Antonescu

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici