Orban propune ca Tăriceanu să fie împuternicit şi sprijinit pentru a forma un Guvern din umbră

Prim-vicepreşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, luni seara, la Antena 3, că va propune, joi, Delegaţiei Permanente ca Antonescu să fie declarat candidat oficial la Preşedinţie, iar Tăriceanu candidat pentru funcţia de premier, acesta trebuind să fie împuternicit să-şi facă un Guvern din umbră.

17 afișări
Imaginea articolului Orban propune ca Tăriceanu să fie împuternicit şi sprijinit pentru a forma un Guvern din umbră

Orban propune ca Tăriceanu să fie împuternicit şi sprijinit pentru a forma un Guvern din umbră (Imagine: Mediafax Foto)

"Am spus clar că voi propune Delegaţiei Permanente ca domnul Antonescu să fie declarat candidat la funcţia de preşedinte al României. De asemenea, am susţinut ca domnul Călin Popescu Tăriceanu, care este un premier care a avut performanţă în timpul guvernării, trebuie să fie candidatul nostru oficial la funcţia de prim ministru şi trebuie să fie împuternicit şi sprijinit pentru a-şi forma un shadow-gouvernment- un cabinet din umbră care să poată să ia om la om fiecare ministru şi care să poată să anticipeze toate mişcările Puterii, să ofere soluţiile alternative pe fiecare din prostiile pe care le face această echipă de guvernare", a susţinut Ludovic Orban la Antena 3.

Liderul PNL a reiterat ideea că "PNL are nevoie de un preşedinte care să conducă partidul în fiecare zi, fiecare oră, care să fie prezent în toate punctele fierbinţi ale PNL, are nevoie de un om care să aibă tăria şi forţa de a impune anumite programe, proiecte necesare pentru dezvoltarea instituţională şi în plan organizatoric al partidului", după ce formaţiunea liberală a avut de suferit în privinţa funcţiei de preşedinte în mandatul premierului Tăriceanu sau al candidatului la prezidenţiale Crin Antonescu.

El a subliniat că "în acelaşi timp, PNL are nevoie de un număr de lideri importanţi care să fie purtătorii de imagine ai partidului", precizând că în mandatul său fiecare lider va fi pus în valoare.

"Eu am spus foarte clar vreau să fiu preşedinte al PNL, nu vreau să fiu numai purtător de imagine. Fiecare lider al PNL trebuie să fie implicat pe poziţia cea mai potrivită şi trebuie susţinut pe poziţia respectivă. Fiecare lider trebuie transformat într-un vector de imagine. Dacă voi fi preşedinte al PNL, orice lider are un rol de jucat va fi pus în valoare", a conchis Orban.

Surse din PNL au declarat, duminică, pentru MEDIAFAX, că prim-vicepreşedintele PNL Ludovic Orban a încercat săptămâna trecută să găsească o variantă pentru Congres prin convingerea lui Călin Popescu Tăriceanu de a candida la şefia PNL.

"Orban i-a propus lui Tăriceanu să candideze la funcţia de preşedinte al PNL, iar el (Ludovic Orban-nr) să candideze la funcţia de prim-vicepreşedinte. Ludovic Orban a încercat să îl convingă şi pe Teodor Atanasiu să candideze la funcţia de preşedinte al PNL, cu el prim-vicepreşedinte, dar nici acesta nu a vrut", au declarat sursele PNL.

Potrivit surselor liberale, Orban a trebuit să-şi anunţe candidatura la funcţia de preşedinte al PNL fără a susţine o listă ca urmare a faptului că nu a reuşit să obţină suficient sprijin din partea unor lideri care să dorească să facă parte din echipa sa şi nu a lui Crin Antonescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici