Orban: Propunerea de premier e „în persoana preşedintelui PNL, subsemnatul” / USR, PMP, ALDE şi minorităţile, partenerii liberalilor - VIDEO

Liderul PNL, Ludovic Orban, a declarat, joi, că propunerea liberalilor pentru funcţia de premier este ”în persoana preşedintelui PNL, subsemnatul, Ludovic Orban” şi că parlamentarii formaţiunii vor vota pentru respingerea celor două propuneri de guvern, pentru a se ajunge la anticipate.

891 afișări
Imaginea articolului Orban: Propunerea de premier e „în persoana preşedintelui PNL, subsemnatul” /  USR, PMP, ALDE şi minorităţile, partenerii liberalilor - VIDEO

„Propunerea de premier e subsemnatul”

„Propunerea de prim-ministru este, normal, conformă cu decizia Consiliului Naţional al PNL. Propunerea de premier e în persoana preşedintelui PNL, subsemnatul, Ludovic OrbaN”, a declarat Ludovic Orban.

El a mai spus că liberalii au decis susţinerea pentru obiectivul declarat al preşedintelui Iohannis de convocare a alegerilor anticipate.

„Decizia noastră este de a contribui la respingerea celor două propuneri de guvern care vor fi formulate, pentru a face posibile ale anticipate, de a contribui la îndeplinirea condiţiilor constituţionale care să permită preşedintelui să dizolve Parlamentul”, a mai spus liderul PNL.

Orban consideră că PNL are un sprijin în USR, PMP, ALDE şi minorităţi

Ludovic Orban a anunţat, joi, că echipa de negociere a PNL va purta discuţii cu partenerii politici „pentru a defini o poziţie comună care să determine declanşarea anticipatelor”. Preşedintele liberalilor consideră că USR, PMP, ALDE, grupul minorităţilor au fost alături de liberali în multe cazuri.

„Astăzi am luat decizia ca echipa de negociere, împreună cu liderii grupurilor parlamentare, să poarte discuţii în perioada următoare, cu toţi partenerii, pentru a defini o poziţie comună care să determine declanşarea anticipatelor”, a spus Ludovic Orban.

Preşedintele PNL a precizat că USR, PMP, ALDE, grupul minorităţilor sunt partenerii liberalilor „atât în procedura de demitere a Guvernului PSD, au fost alături de noi în învestirea Guvernului şi în cursul procedurii votului moţiunii de cenzură”.

Întrebat dacă ALDE susţine PNL, Orban a zis că „nu a existat, până în momentul de faţă, nicio discuţie oficială”.

„Vom avea în perioada următoare discuţii cu toţi partenerii politici. Vor fi purtate din acest moment, din care a fost mandatată echipa de negocieri”, a completat el.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici