Orban, răspuns după ce Vosganian a acuzat PNL de slugărnicie faţă de UE: Aţi detectat vreo urmă?

Ludovic Orban i-a răspuns în plenul reunit lui Varujan Vosganian care a susţinut că PNL dă dovadă de slugărnicie când vine vorba de relaţia cu instituţiile europene. Astfel, liderul PNL a afirmat că România va negocia cu orice partener extern „de pe picior de egalitate”.

382 afișări
Imaginea articolului Orban, răspuns după ce Vosganian a acuzat PNL de slugărnicie faţă de UE: Aţi detectat vreo urmă?

Orban, răspuns după ce Vosganian a acuzat PNL de slugărnicie faţă de UE: Aţi detectat vreo urmă?

Domnule Varujan Vosganian nu am înţeles asta cu slugărnicia. Aţi detectat vreo urmă de slugărnicie? Ne cunoştem de 30 de ani. Vom colabora de pe picior de egalitate, indiferent că este UE sau NATO. Eu cred că odată cu învestirea acestui guvern chiar România va negocia de pe picior de egalitate cu orice partener”, a declarat Ludovic Orban, la dezbaterile din plenul reunit de luni al Parlamentului.

Totodată, Orban a mai spus că PNL va suţine investiţiile în infrastructură, alocarea a minim 4% din bugetul ţării fiind una dintre condiţiile importante impuse de ALDE Guvernului Orban.

Din păcate, ele au scăzut şi în 2019 sunt la un minim istoric şi din resursele pentru investiţii, foarte multe sunt investiţii în susţinerea programelor locale. Ele vor continua, în schimb trebuie utilizate resursele financiare de la nivel european. De asemenea, există posibilitate de a atrage finanţări, dar în condiţiile unui parteneriat public-privat, transparent, nu contracte scoase din mânecă”, a completat Orban.

În ceea ce priveşte Justiţia, Orban a spus că „întotdeauna poziţia mea a fost toleranţă zero faţă de justiţie, toleranţă zero faţă de abuzuri”.

Răspunsul lui Ludovic Orban vine după ce deputatul ALDE Varujan Vosganian a declarat, la dezbaterea din Parlament pe programul de guvernare prezentat de premierul desemnat Ludovic Orban, că a observat "o anumită docilitate" în ceea ce priveşte MCV şi că nu ar vrea ca reprezentanţii instituţionali "să dea dovadă de slugărnicie".

Executivul Orban a fost învestit, luni în plenul reunit al Parlamentulului, cu 240 de voturi „pentru” a anunţat Marilen Pirtea, la ieşirea din Birourile permanente reunite. Deputaţii şi senatorii au votat pentru validarea listei celor 16 miniştri, precum şi programul de guvernare al PNL.

Taguri:
pnl,
orban,
vosganian

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici