Orban a reacţionat după ce PSD a anunţat că sesizează Curtea Constituţională pe tema legilor pe care şi-a asumat răspunderea Guvernul PNL / Despre acuzaţiile lui Teodorovici: Nu comentez prostiile pe care le spune un caraghios

Ludovic Orban a declarat că anunţul PSD de a ataca la CCR cele două proiecte pe care şi-a asumat răspunderea Guvernul, este o decizie foarte proastă şi nu face decât să tergiverseze şi să blocheze accesul la educaţie al elevilor, în cazul abrogării OUG 51 privind transporturile.

810 afișări
Imaginea articolului Orban a reacţionat după ce PSD a anunţat că sesizează Curtea Constituţională pe tema legilor pe care şi-a asumat răspunderea Guvernul PNL / Despre acuzaţiile lui Teodorovici: Nu comentez prostiile pe care le spune un caraghios

Orban a reacţionat după ce PSD a anunţat că sesizează Curtea Constituţională pe legile pe care şi-a asumat răspunderea Guvernul PNL

„Mi se pare o decizie foarte proastă. Noi când am decis să modificăm OUG 51, am decis să modificăm prin lege ordonanţat de urgenţă şi am ales procedura angajării răspunderii, pentru că este o situaţie care trebuie rezolvată urgent. La ora actuală sunt mulţi copii care nu se mai pot duce la şcoală. Din cauza OUG 51 elevii nu mai beneficiază de drepturile pe care le aveau şi nu îşi mai permit să plătească valoarea integrală a biletului pentru a se deplasa la şcoală”. a afirmat Ludovic Orban, duminică, la Digi 24.

Şeful Executivului a adăugat că, prin blocarea abrogării OUG 51, PSD loveşte în familiile cu venituri mici şi stopează accesul la educaţie al copiilor.

„De asemenea, în OUG 51 s-au prelungit licenţele transportatorilor pentru judeţ până în 2023. Menţinerea licenţelor până în 2023, afectează grav calitatea serviciilor de transport, pentru că permite menţinerea în circulaţie unor mijloace de transport care nu respectă normele tehnice. Atacarea la CCR nu face nimic altceva decât să perpetueze starea de fapt”,a completat Orban.

Întrebat unde înscrie demersul PSD al contestării la CCR, premierul a răspuns: „Asta nu e o acţiune social-democrată, e o acţiune care loveşte din plin familiile cu venituri mai scăzute, pentru că prin atacarea la CCR se tergiversează situaţia copiilor care nu se poat deplasa la şcoală şi practic se interzice accesul la educaţie”.

Marcel Ciolacu a anunţat că PSD va sesiza, luni, Curtea Constituţională asupra proiectelor pe care şi-a asumat răspunderea Guvernul, modificarea legilor justiţiei şi abrogarea OUG 51 privind transporturile. Preşedintele Camerei Deputaţilor a precizat că guvernarea PNL este una „abramburistică”.

Orban, replică la acuzaţiile lui Teodorovici: Nu comentez prostiile pe care le spune un caraghios

Orban a declarat că nu doreşte să comenteze acuzaţiile lui Eugen Teodorovici, potrivit cărora Guvernul ar urma să ia măsuri de austeritate. Premierul l-a catalogat pe social-democrat drept „un caraghios care şi-a bătut joc de finanţele publice”.

„Eu nu comentez prostiile pe care le spune un caraghios care şi-a bătut joc de finanţele publice în ultimii ani. Toate măsurile luate de Guvern în condiţii dificile şi într-un timp extrem de scurt au fost obligatorii. Noi a trebuit să ţinem cont de toate hotărârile judecătoreşti care afectează bugetul şi trebuiau onorate. Toate măsurile luate de PNL au fost măsurile pe care PSD nu le-a luat. Ce am greşit?”, a afirmat Ludovic Orban, duminică, la Digi 24, întrebat cum comentează măsurile de austeritate pe care Eugen Teodorovici a acuzat că le va lua Guvernul.

Eugen Teodorovici a declarat, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul PSD, că Executivul nu are în vedere majorarea pensiilor şi salariilor, în contextul în care nu sunt prevăzute creşteri în bugetele pe următorii trei ani în acest scop.

Fostul ministru de Finanţe a precizat că punctul de pensie nu va fi majorat. De asemenea, el a acuzat că PNL îi minte şi pe bugetari atunci când susţine că le vor creşte salariile.

Senatorul PSD a mai anunţat că, în cazul în care Guvernul îşi va asuma răspunderea pe Legea bugetului de stat pe anul 2020, atunci PSD va sesiza CCR. El a adăugat că partidul nu se teme să depună o moţiune de cenzură, dacă Executivul are o astfel de acţiune. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
orban,
psd,
ccr

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici