Orban: Respect decizia Adrianei Săftoiu de a demisiona, mă conformez hotărârii partidului

Deputatul PNL Ludovic Orban a declarat marţi, pentru MEDIAFAX, că respectă decizia Adrianei Săftoiu de a demisiona din postul de deputat, el precizând că se va conforma hotărârii partidului privind retragerea din Parlament, cu păstrarea mandatului de ales.

377 afișări
Imaginea articolului Orban: Respect decizia Adrianei Săftoiu de a demisiona, mă conformez hotărârii partidului

Ludovic Orban (Imagine: Victor Ciupuliga/Mediafax foto)

"Este hotărârea ei şi o respect. Eu respect decizia colegilor mei, chiar dacă m-am aflat în minoritatea care a votat în favoarea demisiei. Am înţeles că retragerea din Parlament este forma de protest decisă", a spus Orban.

El a precizat că demisiile parlamentarilor liberali, înaintate preşedintelui Crin Antonescu, la reuniunea grupurilor parlamentare liberale de la începutul săptămânii trecute, rămân la dispoziţia conducerii PNL.

"Dacă evenimentele ulterioare vor face utilă o astfel de demisie, ea se va produce", a spus deputatul liberal.

Orban a arătat că parlamentarii liberali vor susţine în continuare acţiunile de protest ale populaţiei şi vor acţiona în conformitate cu dorinţa a 90% din populaţie, urmând să iniţieze procedura de suspendare din funcţie a şefului statului în baza semnăturilor strânse şi să depună o moţiune de cenzură împotriva Guvernului, numită "moţiunea de cenzură a străzii".

În ceea ce priveşte donarea indemnizaţiilor către fundaţii, aşa cum s-a exprimat liderul PSD, Victor Ponta, Orban a spus că discuţiile din PNL au privit retragerea din Parlament fără încasarea indemnizaţiilor, el precizând că aceste discuţii au fost politice, nu juridice.

Deputatul PNL Adriana Săftoiu a declarat marţi, pentru MEDIAFAX, că şi-a depus la Secretariatul General al Camerei Deputaţilor demisia din postul de deputat, ea precizând că va rămâne în PNL şi că, deocamdată, nu ştie dacă va mai candida pentru un nou mandat.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, declara, în 23 ianuarie, că parlamentarii liberali doresc, după ce puterea a refuzat declanşarea de anticipate, ca deputaţii şi senatorii USL să demisioneze din funcţii, el precizând că vor urma discuţii cu partenerii din Uniune, înainte de hotărârea finală. Printre cei despre care se spunea la acel moment că îşi depuseseră demisia la liderul partidului figurau Ludovic Orban, Adriana Săftoiu şi Mircea Diaconu.

Ulterior, senatorul PNL Mircea Diaconu afirma, într-un interviu pentru ziarul Ring, că senatorii şi deputaţii USL ar fi "cei mai mari fraieri" dacă ar demisiona din Parlament, menţionând că, pe baza regulamentelor, a fost făcută o analiză, concluzia fiind că ieşirea USL din Legislativ ar fi "un dezastru".

Luni, USL a anunţat că va intra în grevă parlamentară până la alegeri.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a precizat luni, pentru MEDIAFAX, că parlamentarii opoziţiei îşi vor încasa, pe durata protestului USL, indemnizaţiile de bază, pe care nu le pot refuza, însă le vor dona unor fundaţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici