Orban: Românii minţiţi de Guvern ar trebui să pună PDL şi PSD în genunchi, pe coji de nucă

Fostul ministru al Transporturilor Ludovic Orban a declarat, sâmbătă, referindu-se la "neonorarea promisiunilor coaliţiei PDL-PSD", că "românii minţiţi de cele două partide feseniste ar trebui să le pună în genunchi pe coji de nucă".

20 afișări
Imaginea articolului Orban: Românii minţiţi de Guvern ar trebui să pună PDL şi PSD în genunchi, pe coji de nucă

Orban: Românii minţiţi de Guvern ar trebui să pună PDL şi PSD în genunchi, pe coji de nucă (Imagine: Adriana Neagoe/Mediafax Foto)

"Eu, când eram copil şi m-au prins părinţii cu minciuna, am fost pedepsit să stau în genunchi pe coji de nuncă şi să nu mai ies la joacă o săptămână. Aşa ar trebui să facă românii minţiţi de cele două partide feseniste, să le pună în genunchi pe coji de nucă şi să nu le mai lase la joacă, la guvernare, dar nu şapte zile, ca în copilărie, ci măcar zece ani!", a declarat Ludovic Orban.

Fostul ministru al Transporturilor a declarat că Guvernul "foloseşte criza ca alibi universal pentru a se scuza că nu face nimic în realitate".

Referindu-se la lucrările de construcţie şi modernizare de drumuri din judeţul Bihor "abandonate" de conducerea Ministerului Transporturilor, Orban a afirmat că "Guvernul Băsescu - Geoană îşi bate joc de Bihor şi de nord-vestul ţării în general".

Fostul ministru a enumerat câteva lucrări importante pe care Ministerul Transporturilor le-a promovat sub conducerea sa, dar pe care ministrul de acum, Radu Berceanu, "le-a abandonat, cu scuza că este criză şi nu sunt bani", deşi acest lucru nu ar fi real cu privire la toate lucrările oprite.

"Lucrările la Autostrada Transilvania pe tronsonul Borş - Suplacu de Barcău au fost complet abandonate numai pentru că Băsescu şi Boc vor să taie panglica la toamnă pe un tronson de 48 de kilometri din judeţul Cluj şi au alocat acolo toate resursele", a spus Orban.

El a continuat referindu-se la anularea proiectului de construire a drumului expres Oradea - Arad, care "ar fi asigurat legătura strategică” între Autostrada Transilvania, din nordul judeţului Bihor, cu Coridorul IV Pan-European.

"Am lăsat un proiect care argumentează foarte bine necesitatea acestui drum, studii tehnice, studii economice, inclusiv descărcările arheologice ale terenurilor şi documentaţiile pentru desfăşurarea licitaţiilor, dar Berceanu şi cu gaşca lui a hotărât că drumul nu este important şi a anulat totul", a declarat fostul ministru al Transporturilor.

Ludovic Orban s-a declarat "stupefiat" că şi modernizarea actualului drum naţional DN 79 Oradea - Arad a rămas în faza de proiect, deşi pentru aceste lucrări fostul Guvern Tăriceanu a lăsat în conturi fonduri primite în acest scop de la Comunitatea Europeană.

"Criza nu poate fi o scuză pentru neefectuarea lucrărilor, fiindcă nici măcar nu era vorba de bani din bugetul ţării. Nu înţeleg de ce Berceanu ţine banii blocaţi în Trezorerie în loc să facă lucrările", a afirmat Orban.

Acesta a menţionat şi proiectul de modernizare a drumului naţional DN 76 Oradea - Deva, spunând că şi pentru acesta a lăsat succesorului său fondurile necesare, provenite din credite de la Banca Europeană de Investiţii.

"Există bani şi pentru această lucrare, inclusiv licitaţia pentru desemnarea constructorului s-a făcut, dar Berceanu a anulat totul şi acum stă pe bani fără să facă nimic", a adăugat fostul ministru al Transporturilor.

Orban a declarat că răbdarea sa cu privire la prestaţia actualului ministru al Transporturilor se apropie de sfârşit. "M-am săturat de Berceanu şi de gaşca lui. În afară să mă înjure pe mine nu face nimic. Nu poţi să faci administraţie doar înjurându-ţi predecesorul şi nefăcând nimic. El, în afară de baloane şi tiribombe, nu ştie să facă nimic", a declarat Orban.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici