Orban: Suprapunerea alegerilor locale cu cele parlamentare, imposibilă

Vicepreşedintele PNL Ludovic Orban a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă la Galaţi, că suprapunerea alegerilor locale cu cele parlamentare nu este posibilă, din punct de vedere constituţional şi legal.

1 afișare
Imaginea articolului Orban: Suprapunerea alegerilor locale cu cele parlamentare, imposibilă

Orban: Suprapunerea alegerilor locale cu cele parlamentare, imposibilă

Întrebat dacă este posibilă organizarea simultană a celor două scrutinuri, Orban a răspuns negativ.

"Decizia privind organizarea alegerilor va fi luată de Guvernul Tăriceanu după consultarea celorlalte partide politice. În ceea ce ne priveşte, considerăm că alegerile locale reprezintă alegeri extrem de importante şi nu credem că este momentul, ţinând cont de obiectivul stabilit ca partid politic, şi anume acela de a organiza alegerile locale la termen, nu credem că există posibilitatea constituţională şi legală de a fi o suprapunere a alegerilor locale peste cele parlamentare", a spus Orban.

În opinia sa, o asemenea variantă nu este posibilă nici din punct de vedere tehnic.

"Sigur că noi depindem ca partid şi ca Guvern de ceea ce se întâmplă în Parlament, dar analizând toate procedurile constituţionale şi legale, după opinia noastră, nu este posibilă suprapunerea acestor alegeri şi noi considerăm, alături de toţi colegii noştri, că alegerile locale trebuie organizate la termen", a mai spus Orban, la finalul lucrărilor Biroului Permanent Naţional al Ligii Aleşilor Locali PNL, organizate la Galaţi.

Vineri, tot la Galaţi, premierul Călin Popescu Tăriceanu a declarat că adoptarea votului uninominal ar putea duce, în anumite condiţii, la decalarea alegerilor şi organizarea lor simultan.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici