Orban susţine că un viitor guvern al PNL va da OUG pentru alegerea primarilor în două tururi

Ludovic Orban a declarat, miercuri seară, că PNL va solicita dezbatere proiectului de lege privind alegerea primarilor în două tururi în plenul Camerei Deputaţilor. El a adăugat că dacă PSD va refuza, atunci un viitor Guvern PNL va da ordonanţă de urgenţă pentru alegerea primarilor în două tururi.

268 afișări
Imaginea articolului Orban susţine că un viitor guvern al PNL va da OUG pentru alegerea primarilor în două tururi

Orban susţine că un viitor guvern al PNL va da OUG pentru alegerea primarilor în două tururi

„E greu să dai OUG pe tema alegerilor. PNL a înaintat un proiect de lege pentru alegerea primarilor în două tururi acum trei ani de zile. De trei ani de zile, acest Parlament nu a dezbătut şi nu a adoptat proiectul de act normativ. Ultima şmecherie a PSD-ului a fost pe 23 decembrie, când a convocat BPR şi ca să nu intre în plenul Camerei Deputaţilor , a decis să trimită toate proiectele legislative cu caracter electoral la aşa zisa Comisie de cod eşectoral, care îşi încheiase activitatea în data de 19 decembrie. Avem deja stabilită linia de atac, să solicităm introducerea pe ordinea de zi în plen. (...) Dacă se refuză în continuare dezbaterea proiectului de lege nu exclud această variantă (OUG-n.r)”, a spus Orban, la Digi24.

El a adăugat că, în funcţie de propunerea de premier pe care o va face Klaus Iohannis, există posibilitatea de a se ajunge la alegeri anticipate.

„ Nu renunţăm. În funcţie de cum evoluează lucrurile. Noi vrem cât mai rapid să se ajungă la un deznodământ. Acest deznodământ depinde de ce va propune Klaus Iohannis. În funcţie de ce decizie va lua preşedintele se poate ajunge la anticipate. Parlamentul de azi este în contradicţie cu dorinţele cetăţenilor”, a subliniat Orban.

Guvernul Orban a fost demis, miercuri, după ce Parlamentul i-a retras încrederea, în urma adoptării moţiunii de cenzură iniţiată de PSD şi UDMR.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
orban,
primari,
oug

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici