Orban: Tăriceanu nu mai reprezintă nimic pentru PNL, e doar "un scalp la cingătoarea pieilor roşii"

Deputatul liberal Ludovic Orban a declarat, miercuri, la Suceava, că fostul premier şi preşedinte PNL Călin Popescu Tăriceanu nu mai reprezintă nimic pentru PNL şi că s-a pus în postura de "scalp la cingătoarea pieilor roşii".

307 afișări
Imaginea articolului Orban: Tăriceanu nu mai reprezintă nimic pentru PNL, e doar "un scalp la cingătoarea pieilor roşii"

Orban: Tăriceanu nu mai reprezintă nimic pentru PNL, e doar "un scalp la cingătoarea pieilor roşii" (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

Orban a afirmat, într-o conferinţă de presă, că pe Călin Popescu Tăriceanu nu-l mai urmează nimeni şi că ar putea exista două-trei "cozi de topor" care să părăsească PNL, dar nu au de ce să meargă alături de Tăriceanu pentru că acesta nu are ce oferi.

"Astăzi, Tăriceanu este un scalp la cingătoarea pieilor roşii. Nu-l urmează niciun liberal", a spus Orban.

El a apreciat că fostul preşedinte liberal nu mai reprezintă nimic pentru PNL şi, în general, pentru electoratul acestui partid.

Călin Popescu Tăriceanu a demisionat din PNL la sfârşitul lunii februarie pentru că nu a fost de acord cu ieşirea PNL de la guvernare şi ruperea USL, iar la începutul lunii martie a fost ales în funcţia de preşedinte al Senatului susţinut de grupurile PSD, PC şi UDMR.

Într-o "scrisoare deschisă către liberali", de la începutul lunii mai, Călin Popescu Tăriceanu arăta că el crede că "prezenţa PNL în Guvernul USL e mandatul pe care alegătorii l-au dat în 2012" şi că direcţia pe care o va urma PNL trebuie decisă în cadrul unui Congres extraordinar organizat imediat după alegerile din 25 mai.

El menţiona că, "în urma discuţiilor avute în ultimul timp cu mulţi colegi liberali", crede în necesitatea unei componente liberale în actul de guvernare.

Tăriceanu opina de asemenea, în această scrisoare deschisă că "sunt vremuri complicate" pentru PNL, dar şi pentru conducerea acestuia, că "este clar că s-a pierdut busola" şi că "asistăm la instaurarea haosului la nivelul conducerii actuale".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici