Orban: UE ne cere de urgenţă desemnarea unui comisar. Suntem ultima ţară care nominalizează

Premierul desemnat Ludovic Orban a atras atenţia, luni, în plen, asupra faptului că din cauza încăpâţânării fostei guvernări de a menţine candidaturi nepotrivite, România a rămas ultima ţară care trebuie să nominalizeze comisarul european.El a mai spus că UE cere o nominalizare de urgenţă.

147 afișări
Imaginea articolului Orban: UE ne cere de urgenţă desemnarea unui comisar. Suntem ultima ţară care nominalizează

Orban: UE ne cere de urgenţă desemnarea unui comisar. Suntem ultima ţară care nominalizează

"Suntem în poziţia în care România a rămas ultima ţară care trebuie să nominalizeze comisarul european. După şase luni în care în ciuda insistenţelor publice şi a avertismentelor pe care le-am dat aproape toţi cei care suntem aici, de faţă, care fostul premier s-a încăpăţânat să menţină nişte candidaturi care ne-au făcut de râs, am ajuns literalmente în situaţia în care UE, Preşedintele CE ne cere de urgenţă desemnarea unui comisar", a afirmat Ludovic Orban, luni, în cadrul plenului reunit pentru învestitura Guvernului.

La ora transmiterii acestei ştiri, premierul desemnat Ludovic Orban prezintă programul de guvernare în faţa plenului reunit al Parlamentului.

PSD şi Pro România au decis să nu participe la vot, însă câţiva parlamentari din formaţiunile menţionate sunt prezenţi în sala de plen.

La finalul dezbaterilor va avea loc votul de învestire al Guvernului Orban, unde sunt necesare cel puţin 233.

Taguri:
orban,
guvern,
comisar

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici