Orban: Voi anunţa cu 48 de ore înainte de Congres funcţia pentru care voi candida

Prim-vicepreşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, marţi seară, că va anunţa public funcţia la care va candida la Congresul extraordinar din martie, cu 48 de ore înainte de începerea Congresului, precizând că afirmaţia sa privind liberalismul nu s-a referit la Crin Antonescu.

13 afișări
Imaginea articolului Orban: Voi anunţa cu 48 de ore înainte de Congres funcţia pentru care voi candida

Orban: Voi anunţa cu 48 de ore înainte de Congres funcţia pentru care voi candida (Imagine: Victor Ciupuliga/Mediafax Foto)

Întrebat dacă va candida sau nu la şefia PNL Ludovic Orban a afirmat, la Antena 3, că va anunţa public funcţia la care va candida la Congres.

"În momentul în care va fi adoptat proiectul de statut cu 48 de ore înainte de data Congresului voi anunţa public funcţia pe care voi candida", a susţinut Ludovic Orban.

În plus, liderul PNL a precizat că spune de 20 de ani că "liberalismul înseamnă o competiţie liberă" şi că nu s-a referit la Crin Antonescu când a rostit-o recent.

"Am spus asta şi în urmă cu 20 de ani, cu 18 ani, în 2020 la congresul cu Stolojan, în 2005 la congresul cu Tăriceanu. Nu am spus nimic. Nu m-am referit nici la domnul Antonescu... Nu mai spun nimic. Să nu vă supăraţi pe mine. Nu cred că românii sunt interesaţi de aceste frâmântări internedin partidele politice. E normal că după orice scrutin în care evident au fost nişte rezultate, practic au loc congrese ăn care baza partidului e chemată să decidă conducerea partidului. Nu-mi place să vorbesc public despre chestiuni care ţin de bucătăria internă a partidului", a spus Orban.

Ludovic Orban a declarat, marţi, la Parlament, în replică la întrebarea privind candidatura sa pentru şefia PNL, că el va susţine la Congres aceleaşi puncte de vedere pe care le afirmă de aproape 20 de ani, spunând că "liberalismul înseamnă în primul rând o competiţie liberă".

Întrebat dacă a vorbit cu Antonescu după declaraţia de la Realitatea Tv, Ludovic Orban a menţionat că el a participat la toate reuniunile organismelor statutare ale PNL, care au avut loc de la congres până astăzi, refuzând să dea un răspuns concret pe acest subiect.

La întrebarea privind şansele concrete ale lui Antonescu de a câştiga un nou mandat la şefia PNL fără susţinerea sa, Orban a spus că îi este pusă o întrebare la care nu poate furnitza un răspuns.

"Sunt un delegat la Congresul PNL, voi vota sigur în funcţie de modul în care se va adopta Statutul şi în funcţie de strategia politică a partidului, tot ceea ce înseamnă alternativă de guvernare la ceea se întâmplă în România astăzi", a mai precizat liberalul.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni seară pentru Realitatea Tv, că e posibil ca Ludovic Orban să nu facă parte din echipa sa, având în vedere divergenţa pe care o au asupra alegerii noii conduceri a PNL pe moţiuni. Antonescu a menţionat însă că Orban vrea să facă parte din echipa sa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici