Orban vrea reţele de gaz în toate localităţile ţării, realizate cu fonduri europene

Ludovic Orban vrea ca toată populaţia ţării să fie conectată la reţeaua de gaz. „Vom solicita ca înfiinţările de reţele de gaz din localităţi şi extinderile reţelelor să fie finanţate din fonduri europene”, a declarat, duminică, în Vâlcea, premierul României.

4459 afișări
Imaginea articolului Orban vrea reţele de gaz în toate localităţile ţării, realizate cu fonduri europene

Ludovic Orban vrea reţele de gaz în toate localităţile ţării, realizate cu fonduri europene

Premierul Ludovic Orban a declarat, duminică, în timpul unei vizite în judeţul Vâlcea, că Guvernul va negocia cu Uniunea Europeană alocările bugetare pentru exerciţiul financiar 2021-2027, astfel încât să poată fi făcute reţele de gaze şi extinderi ale magistralelor cu bani de la Uniunea Europeană.

Potrivit premierului, în România doar 33 la sută din populaţie este conectată la reţeaua de gaz, spre deosebire de Ungaria, unde 90 la sută din populaţie este conectată la reţea.

„Vom negocia cu Comisia Europeană alocările pentru proiecte. Încă de pe acum anunţ românii, în special din localităţile care nu sunt racordate la reţeaua de gaz, c-am solicitat, ca în exerciţiul financiar 2021-2027, să fie eligibile pentru finanţare, practic, înfiinţările de reţele de gaz sau extinderile de reţele, că mai sunt localităţi unde sunt începute reţele de gaz, dar nu au fost extinse. Vă mai spun că din 2012, practic, aproape nu s-a mai întâmplat nimic în domeniul gazelor, iar România, care este una dintre ţările cu cele mai bogate resurse de gaz natural, nu are conectată la reţeaua de gaz decât 33 la sută din populaţie. (...)Reprezintă o prioritate pentru noi. Vom solicita ca înfiinţările de reţele de gaz din localităţi şi extinderile reţelelor de gaz, dar, în acelaşi timp, avem nevoie şi de extinderea magistralelor pentru a apropia cât mai mult de localităţi reţelele de gaz, să fie finanţate din fonduri europene”, a spus Ludovic Orban.

Premierul a mai adăugat că prioritar pentru Guvern este să fie finalizate investiţiile începute, care se degradează din lipsa banilor.

„Toată lumea vorbeşte de PNDL 3. Eu am altă viziune. Mai întâi, să închidem PNDL1 şi PNDL2. Să nu ne mai batem joc de investiţii, de mii de investiţii pentru care nu există finanţare. Să lăsăm investiţiile să se degradeze, să nu fie finalizate şi până la urmă să nu aibă cetăţenii niciun beneficiu de pe urma unor bani cheltuiţi. În momentul în care te apuci de o investiţie trebuie să aloci banii pentru a finaliza acea investiţie, pentru că altfel, repet, bagi banii degeaba. Bagi banii într-o gaură neagră care nu ajută în niciun fel oamenii. Concentrarea noastră va fi pe a finaliza PNDL2 şi PNDL1 pentru că, încă, există proiecte prin PNDL1, care n-au fost finalizate din cauza unei lipse acute de finanţări. Uitaţi-vă ce au făcut anul ăsta. Au deschis un fond de lucru fără să asigure resursele financiare. Noi am fost obligaţi, la OUG de rectificare a bugetului, să creştem bugetul Ministerului Dezvoltării cu peste 2 miliarde, astfel încât să putem să onorăm facturile pentru lucrările care au fost efectuate în cadrul PNDL2”, a mai spus Ludovic Orban.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici