Orban vrea un pact între partidele politice pentru declanşarea anticipatelor: O minimă garanţie

Premierul Ludovic Orban a afirmat, luni seară, că e nevoie de un pact pentru declanşarea alegerilor anticipate, pentru a evita o posibilă situaţie în care parlamentarii mai multor partide să voteze învestirea Guvernului.

151 afișări
Imaginea articolului Orban vrea un pact între partidele politice pentru declanşarea anticipatelor: O minimă garanţie

Orban vrea un pact între partidele politice pentru declanşarea anticipatelor: O minimă garanţie

„Ca să declanşezi procedura îţi trebuie o minimă garanţie căexistă o şansă, să nu te trezeşti că la a doua învestire a Guvernului se trezesc parlamentarii mai multor formaţiuni politice să voteze învestirea Guvernului şi după ai declanşat procedura practic să nu ajungi la anticipate. (...) Aici e nevoie de o consultare, de obţinere a unui acord, chiar de realizarea unui pact pentru anticipate, ca o condiţie pentru a demara anticipatele”, a spus Ludovic Orban, la Digi24.

Premierul susţine că alegerile parlamentare anticipate ar trebui să aibă loc odată cu alegerile locale.

„Cred că da. Oricum sunt alegeri locale. Ar fi mai bine să fie în acelaşi timp ca să existe după patru ani în care să nu mai fie alegeri. PSD are practic 40% din strcutura parlamentară. E foarte greu pe cale parlamentară să adopţi nişte acte normative”, a adăugat Orban.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici