Ovidiu Dranga, secretar de stat în MAE, nominalizat ambasador la Varşovia

Ovidiu Dranga, secretar de stat pentru afaceri globale în cadrul MAE, a fost propus pentru postul de ambasador al României în Polonia, el primind recent agrementul din partea guvernului de la Varşovia.

491 afișări
Imaginea articolului Ovidiu Dranga, secretar de stat în MAE, nominalizat ambasador la Varşovia

Ovidiu Dranga (Imagine: Stefan Micsik/ Mediafax Foto)

Dranga, care a deţinut din iunie 2012 şi funcţia de purtător de cuvânt al MAE, a fost audiat şi a primit aviz favorabil în comisiile de politică externă ale Parlamentului în martie, iar săptămâna trecută s-a primit agrementul părţii poloneze, au precizat, pentru MEDIAFAX, surse diplomatice.

Lui Dranga îi mai este necesară, pentru plecarea la post, semnarea de către preşedintele Traian Băsescu a decretului de acreditare.

Funcţia de purtător de cuvânt al MAE a fost preluată în această săptămână de către Brânduşa Predescu, fost consul al României la Munchen.

În vârstă de 47 de ani, Dranga a mai fost ambasador al României în Belgia în perioada 2008-2012. El este diplomat de carieră, lucrează în MAE din 1991 şi a mai deţinut între 1996-2000 funcţia de prim colaborator al Misiunii României la NATO, iar între 2005-2007 a fost director pentru afaceri politice.

Între 2001-2005, Dranga a fost adjunct al secretarului de stat pentru politica de apărare şi integrare euro-atlantică din Ministerul Apărării Naţionale.

Ovidiu Dranga a absolvit Universitatea Politehnică din Bucureşti în 1990, un master în administraţie publică la Harvard University - JFK School of Government" (2003-2004), vorbind fluent engleza, franceza şi italiana.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici