Ovidiu Raeţchi, scrisoare către Carmen Dan: Accesul nostru la RAPORTUL protestului din 10 august este garantat

Vicepreşedintele Comisiei de apărare din Camera Deputaţilor, Ovidiu Raeţchi (PNL), i-a cerut, marţi, ministrului de Interne, Carmen Dan, să pună la dispoziţia parlamentarilor raportul asupra protestelor din 10 august, în caz contrar fiind vorba despre blocarea deliberată a controlului parlamentar.

1005 afișări
Imaginea articolului Ovidiu Raeţchi, scrisoare către Carmen Dan: Accesul nostru la RAPORTUL protestului din 10 august este garantat

Ovidiu Raeţchi: Accesul nostru la raportul protestului din 10 august este garantat

”Deşi în urmă cu mai bine de o săptămână, atât în faţa presei, precum şi în faţa Comisiei de Apărare a Camerei Deputaţilor, aţi afirmat că aţi venit <neinvitată> la Comisie pentru a ne pune la dispoziţie raportul despre reprimarea protestelor din 10 august, acest lucru nu s-a întâmplat nici măcar până în acest moment, la o săptămână distanţă. <Nu am nicio ezitare să prezint acest raport, dacă acest lucru îmi va fi solicitat>- aţi spus pe data de 19 august, în cadrul conferinţei de presă de la ministerul de Interne, în timp ce fluturaţi raportul în faţa presei. <Dacă membrii comisiei vor considera că sunt aspecte ce vor mai trebui lămurite, după ce beneficiind de accesul la informaţii clasificate vor analiza şi vor parcurge detaliile acestui raport, suntem oricând la dispoziţia comisiei>- aţi spus şi pe data de 21 august, după vizita de la Comisia de Apărare de săptămâna trecută şi audierea secretizată. Aţi invocat că trebuie respectată o anumită procedură parlamentară pentru a ne pune la dispoziţie raportul realizat de Ministerul de Interne, deşi accesul nostru la astfel de informaţii este garantat”, se arată în scrisoare adresată de Ovidiu Raeţchi ministrului de Interne, Carmen Dan.

El a mai spus că ministrul de Interne caută pretexte pentru a refuza accesul parlamentarilor la raport.

”Ştiţi probabil că adevărul vă incriminează şi nu vreţi să ne puneţi la dispoziţie raportul pentru că acesta intră în contradicţie cu declaraţii pe care le-aţi făcut. Există deja numeroase inadvertenţe şi contradicţii pe care trebuie să le lămuriţi, iar faptul că prefectul Capitalei, Speranţa Cliseru, şi viceprimarul Aurelian Bădulescu au o altă versiune asupra unor momente cheie din data de 10 august, ridică mari semne de întrebare asupra veridicităţii faptelor pe care le-aţi prezentat. În acest moment, nimeni nu mai înţelege dacă jandarmii au acţionat în baza unei dispoziţii legale sau fără niciun control. De asemenea, nimeni nu înţelege cine a coordonat Jandarmeria, în condiţiile în care toţi cei responsabili refuză să admită orice implicare. Pe această cale, vă solicit să ne puneţi de urgenţă la dispoziţie raportul realizat de ministerul de Interne asupra protestelor de pe 10 august şi să încetaţi blocarea controlului parlamentar. Opinia publică trebuie să ştie cine sunt cei responsabili pentru violenţele şi abuzurile îndreptate împotriva protestatarilor paşnici”, a adăugat Raeţchi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici