Video Paleologu crede că şansele sale la Convenţie ar fi fost mai mari cu mai mulţi delegaţi femei - VIDEO

Candidatul la preşedinţia PDL Theodor Paleologu a declarat, marţi, într-un interviu pentru MEDIAFAX, că ar fi avut mai multe şanse să câştige competiţia dacă ar fi participat mai multe femei la Convenţia Naţională, arătând că şansele sunt reduse în contextul în care "totul este foarte controlat".

101 afișări

"Dacă lucrurile ar fi lăsate la liber cu adevărat, probabil că această enormă simpatie faţă de demersul meu s-ar manifesta şi la vot. Însă fiind numai 1400 de delegaţi, în măsura în care se va vota pe judeţe, sigur că şansele scad. Nu are rost să comentăm prea mult acest aspect. Sigur că şansele sunt reduse în contextul în care totul este foarte controlat, în care nu toate segmentele din partid sunt reprezentate cu adevărat, mult mai puţine femei decât ar trebui să fie, sunt multe lucruri de remarcat", a precizat Paleologu la întrebarea ce şanse are să câştige preşedinţia PDL.

Chestionat dacă ar fi avut mai multe şanse în situaţia în care ar fi fost la Convenţie mai mulţi delegaţi femei, Paleologu a spus: "Evident că da, este clar acest lucru", arătând că reprezentarea femeilor este o problemă importantă.

"Reprezentarea femeilor este o problemă foarte importantă. Eram zilele trecute să văd o filială care are peste 40 de delegaţi, numai patru sunt femei. Este sub 10%. Acum nu sunt un partizan al cotelor, nu cred că, dacă impui cote, poţi obţine mare lucru, poţi obţine rezultatul contrar probabil. Totuşi, un anumit echilibru trebuie observat, pentru că electoratul român nu este compus în exclusivitate din bărbaţi de vârsta a doua, iar partidul nostru nu este un club exclusivist de bărbaţi de vârsta a doua, sunt şi tineri, sunt şi pensionari, sunt şi femei. Toate aceste forţe trebuie să se regăsească în partid, iar eu cred că va veni vremea când PDL se va relansa, mobilizând cu adevărat pe militanţi, dându-le cu adevărat posibilitatea să se exprime, iar moţiunea mea prevede şi acest lucru: o mult mai largă democraţie internă pentru a angrena militanţii, a angrena chiar şi baza partidului în deciziile să se iau", a spus Theodor Paleologu.

Potrivit deputatului, Convenţia Naţională nu este lăsată "la liber", dar acest lucru nu este o "dramă", este un "lucru de înţeles" şi nu îl deranjează.

"Eu nu am de criticat ceva. Sigur, este o Convenţie a unui partid care se află la putere şi nu avem timp să facem o Convenţie foarte largă. Convenţia foarte largă, cel mai probabil, o vom face în 2012 sau 2013, după alegerile locale sau după alegerile parlamentare. Probabil va fi o Convenţie şi atunci, iar atunci va trebui să o facem cu adevărat cum trebuie agrenând toate segmentele şi toate forţele prezente înpartidul nostru. Dar, în acest context, al unei Convenţii organizate în felul acesta, chiar şi 50 de voturi sunt foarte multe, contează de trei ori fiecare vot, dacă ne raportăm la contextul în care se desfăşoară aceste alegeri interne. Încă o dată, nu am nimic de obiectat, pentru că scopul meu este să se audă ceea ce aveam de spus, lucruri pe care vroiam să le spun neapărat, care nu se reflectă în actul de guvernare şi nu se reflectă nici în moţiunile celorlaţi doi candidaţi", a arătat candidatul.

"Evident că mi-aş fi dorit să fie prezentă mai multă lume la Convenţie, dar s-a decis aşa, asta este, din motive pe care le înţeleg. Sunt avantaje şi în această formulă redusă, e mai activ, mai economicos, e mai previzibil rezultatul. Nu mă deranjează deloc acest lucru", a mai spus Theodor Paleologu.

El a afirmat că îşi doreşte "din toată inima" să fie mai multe femei în structurile de conducere ale partidului şi în Convenţia Naţională, arătând că este evident că ar avea mai multe şanse şi că nu trebuie să facă "un desen" de ce.

"Nu trebuie să vă fac un desen cu de ce. E clar acest lucru şi îmi doresc, din toată inima, să fie mai multe femei în structurile de conducere ale partidului, dar chiar şi la Convenţia Naţională. Bun, hai să spunem, nu avem multe femei ministru, dar măcar să se exprime în cadrul Convenţiei, pentru că este şi o radiografie a societăţii româneşti. Societatea românescă este compusă din peste 50% de femei, opinia lor contează. Că vor mai mult sau mai puţin în politică, este altă chestiune. Dar dacă vrem să avem o corespondenţă între ceea ce facem noi în partid şi societatea românească, evident că avem nevoie de mai multe femei în Convenţia Naţională", a precizat Paleologu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici