Paleologu, în favoarea legalizării prostituţiei: În România se face politica struţului în privinţa prostituţiei. Trebuie impozite şi control

Vicepreşedintele PDL Theodor Paleologu, candidat la Primăria Sectorului 1, a declarat, vineri că în România se face "politica struţului" în privinţa prostituţiei, el susţinând că trebuie sparte reţelele de proxeneţi, impozitată această activitate şi controlată medical.

510 afișări
Imaginea articolului Paleologu, în favoarea legalizării prostituţiei: În România se face politica struţului în privinţa prostituţiei. Trebuie impozite şi control

Theodor Paleologu (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"M-am abţinut când s-a votat în Parlament, din motive tehnice. Altminteri, poate că aş fi votat un asemenea proiect. De ce? Pentru că situaţia actuală este foarte gravă, aş spune chiar gravisimă. Mulţi politicieni şi multă lume în societatea românească, tot felul de autorităţi respectabile fac politica struţului în această privinţă. De parcă dacă pretindem că vom combate prostituţia chiar reuşim să limităm acest flagel. E de ajuns să te plimbi peste tot în Bucureşti, şi în Sectorul 1, şi în Sectorul 2, şi vă spun şi locuri: pe Magheru, la Matache, unde vezi acest fenomen. Or, ce este foarte grav, repet, gravisim în situaţia actuală, este că aceste biete femei sunt la cheremul proxeneţilor", a spus candidatul PDL la Primăria Sectorului 1 la RFI.

În opinia lui Theodor Paleologu, prostituţia trebuie scoasă de sub controlul "mafiilor de proxeneţi".

"Ceea ce trebuie să facem este să scoatem această activitate de sub controlul acestor mafii de proxeneţi. Am văzut cu ochii mei lucruri foarte grave care se întâmplă şi nu-i de ajuns să întorci capul în altă parte, ca respectiva realitate să nu mai existe!", subliniază deputatul democrat-liberal.

Theodor Paleologu se arată deranjat de publicitatea stradală pentru saloanele erotice: "Publicitate pentru prostituţie se face pe faţă. Dacă te plimbi pe Magheru, vei vedea un afiş amplasat ilegal, de altminteri, pe trotuar, afişe publicitare pentru aşa-zicând «masaj erotic». Vă daţi seama că este vorba de prostituţie în toată regula! Sunt localuri aşa-zicând respectabile, restaurante din Sectorul 1 şi din Sectorul 2 şi de oriunde vreţi în Bucureşti, unde ai fie la toaletă, fie la ieşirea din local acele flyere, care fac publicitate pentru masaj erotic. Or, ştim foarte bine despre ce este vorba!".

Paleologu susţine impozitarea prostituţiei şi ţinerea ei sub control medical.

"Legalizarea prostituţiei este un termen stupid. Este vorba de spargerea reţelelor de proxeneţi, de impozitarea unei activităţi extrem de importante din punct de vedere financiar şi de control medical. În primul rând, spargerea reţelelor de proxeneţi, pentru că aceste reţele sunt conectate cu alte reţele de infracţionalitate", susţine candidatul PDL la Primăria Sectorului 1.

Actualul candidat al PDL la Primăria Capitalei, deputatul Silviu Prigoană, este iniţiatorul Legii prostituţiei, care a fost respinsă anul trecut de Parlament.

În iunie 2011, Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional, a respins, cu 225 de voturi "împotrivă", 30 de voturi "pentru" şi 28 de abţineri, propunerea legislativă privind exercitarea activităţilor cu caracter sexual autorizate, iniţiată de deputatul PDL Silviu Prigoană.

Nici Guvernul nu a susţinut acest proiect de lege.

Prigoană a propus în proiectul de lege ca activităţile cu caracter sexual să se desfăşoare în condiţiile unei autorizări prealabile, pentru persoane care au împlinit vârsta de 20 de ani şi sunt apte din punct de vedere medical. Acesta mai prevedea că autorizaţia ar urma să fie emisă de primarii localităţilor, pe baza unui aviz emis de o structură specializate a MAI.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici