Pambuccian: Minorităţile vor păstrarea independenţei magistraţilor de factorul politic

Liderul minorităţilor naţionale Varujan Pambuccian a afirmat, miercuri, după consultările de la Cotroceni, că minorităţile vor păstrarea independenţa magistraţilor atât faţă de factorul politic, cât şi de „orice altă instituţie”, precum şi respectarea drepturile cetăţenilor.

98 afișări
Imaginea articolului Pambuccian: Minorităţile vor păstrarea independenţei magistraţilor de factorul politic

Pambuccian: Minorităţile vor păstrarea independenţei magistraţilor de factorul politic

„Am prezentat preşedintelui punctul de vedere al grupului acolo unde exista un punct de vedere comu, pentru că ştiţi că grupul nostru este format din 17 organizaţii diferite, şi din motivul acesta şi la vot cred că aţi văzut că voturile au fost foarte diferite de legile justiţiei. Există însă o zonă comună asupra căreia am insistat şi care ţine de două lucruri: una care ţine de independenţa magistraţilor şi din asta înţelegem o independenţă reală atât de factorul politic, cât şi de orice altă instituţie. A doua ţine, sigur când ai o putere, una din puterile fundamentalea ale statului, vorbeşti de drepturi şi de îndatoriri. suntem de acord ca drepturile să existe inclusiv cele pecuniare. Atunci când vorbim de îndatori este trebuie definite foarte clar şi, fără niciun fel de ambiguitate, pentru a nu transforma îndatoriri în chestiuni abuzive”, a declarat liderul minorităţilor naţionale Varujan Pambuccian.

Acesta a precizat că armonizarea legislaţiei în domeniul justiţiei cu recomandările Comisiei de la Veneţia şi cu deciziile CCR se poate face printr-o comisie comună Senat - Camera Deputaţilor.

„Tot ce avem de făcut este să armonizăm punctele de vedere ale comisie de la Veneţia, deciziile CCR, cu legislaţia care există în momentul de faţă. După părerea noastră se poate face numai în Parlament, într-un singur mod, şi anume printr-o comisie mixtă Senat - Camera Deputaţilor care să dezbată chestiunile acestea şi să propună modificările care pun în acord legislaţia existentă cu aceste puncte de vedere”, a subliniat parlamentarul.

Preşedintele Klaus Iohannis a avut, miercuri, consultări cu partidele pe tema legislaţiei din domeniul Justiţiei.

Înainte să poarte discuţiile la Cotroceni, şeful statului a spus că nu intenţionează să facă un pact cu niciun partid politic, însă îşi doreşte să fie mediator pentru formaţiunile politice. Totodată, Iohannis a afirmat că legile cum au ieşit din Parlament nu sunt aplicabile.

"Eu nu vreau niciun pact cu PSD, nu ştiu cuma a părut ideea, dar s-a înţeles greşit. Eu îmi doresc în consultări să fiu văzut ca un mediator, nu doresc un pact cu PSD sau ALDE", a spus Iohannis.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici