Parlamentarii au cheltuit, într-o singură lună, 470.000 lei pentru deplasări în străinătate

Senatul şi Camera Deputaţilor au cheltuit, doar în luna octombrie 2011, 470.000 de lei pentru deplasările în străinătate ale parlamentarilor, vizita cea mai scumpă fiind cea a lui Cristian Diaconescu, în SUA, pentru care a fost alocată suma de 22.464 lei.

517 afișări
Imaginea articolului Parlamentarii au cheltuit, într-o singură lună, 470.000 lei pentru deplasări în străinătate

Parlamentarii au cheltuit, într-o singură lună, 470.000 lei pentru deplasări în străinătate (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax foto)

Vizitele în străinătate ale deputaţilor din luna octombrie 2011 au costat bugetul Camerei 280.379 lei, adică peste 65.000 de euro, pentru 32 de acţiuni în afara ţării.

Suma cea mai mare alocată a fost de 37.816 lei, la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei, la Strasbourg, la care au participat cinci deputaţi.

Deputaţii au făcut vizite Doha, capitala Quatarului (Ciprian Luca), Varşovia (Marius Spînu şi Tudor Ciuhodaru), Stockholm (Iulian Iancu şi Istvan Antal), Limassol (Dan Zătreanu), Dubrovnik (Rodica Nassar, Victor Paul Dobre şi Miron Ignat), pe lângă destinaţiile uzuale, precum Bruxelles, Paris, Strasbourg.

Korodi Attila, Valeriu Zgonea, Victor Paul Dobre, Iulian Iancu au fost printre deputaţii care au fost, în octombrie 2011, în cel puţin două vizite în străinătate.

Pe lângă deplasările obişnuite, legate de Consiliul Europei, Parlamentul European sau vizitele oficiale, unii deputaţi au participat şi la acţiuni precum Conferinţa Europeană interparlamentară privind spaţiul, Adunarea Parlamentară a Ortodoxiei, Comitetul Internaţional pentru demnitate umană.

Senatul a cheltuit, doar în luna octombrie, 189.620 lei pentru deplasări în străinătate, echivalentul a aproape 45.000 de euro.

Banii au fost alocaţi pentru 31 de deplasări în străinătate.

Cea mai scumpă a fost vizita în SUA a vicepreşedintelui Senatului Cristian Diaconescu. Pentru o săptămână în SUA, Senatul a cheltuit 22.464 lei, din care 2.055 diurnă, 3.133 cazarea şi 17.275 transportul.

Fostul preşedinte al Senatului, Mircea Geoană, a fost într-o vizită de lucru la Bruxelles, suma alocată de Senat pentru cele trei zile fiind de 10.715 lei.

Senatorul PSD Cosmin Nicula a fost cinci zile în Quatar, la o sesiune a comisiei mondiale de etică a ştiinţei tehnologiei, pentru care Senatul a cheltuit 10.850 lei.

Raymond Luca a cheltuit pentru deplasare în SUA, circumscripţia electorală în care a fost ales senator, 7.175 lei.

Sorin Constantin Lazăr a fost singurul senator care a fost în octombrie în două deplasări în străinătate, în Cipru, unde a participat la Forumul Consiliului European pentru viitorul democraţiei, şi în Franţa.

Germania, Franţa şi Belgia au fost principalele destinaţii ale vizitelor în străinătate, însă unii senatori au făcut vizite şi în ţări precum Quatar (Cosmin Nicula), Tunisia (Doina Silistru), Azerbaidjan (Alexandru Mazăre).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici