Parlamentarii au făcut show la urne

Liderul senatorilor PSD, Ion Iliescu, a votat, miercuri, stând cu spatele la colegii de partid, printre care şi Mircea Geoană, care urmăreau, din faţa pupitrelor, în picioare, desfăşurarea votului secret cu bile la moţiunea de cenzură a PSD.

3 afișări
Imaginea articolului Parlamentarii au făcut show la urne

Parlamentarii au făcut show la urne

Gestul său a fost urmat de aplauze din partea unora dintre parlamentarii prezenţi la vot.

Din contră, liderul deputaţilor social-democraţi, Viorel Hrebenciuc, a preferat să arate bilele spre grupul din care făcea parte Geoană, înainte de a le introduce în urne.

Un gest asemănător a făcut democratul Ioan Oltean, care a luat urnele, una câte una, în braţe, introducând bilele în ele aşa încât votul său favorabil să poată fi observat de asistenţă.

Gesturi largi, teatrale, a făcut şi deputatul Victor Ponta, care a votat "pentru" la vedere, zâmbind spre colegii de partid.

Votul s-a desfăşurat fără incidente procedurale, cu excepţia intervenţiei deputatului PD Valeriu Tabără care i-a reproşat lui Bogdan Olteanu că a pus urnele în faţa prezidiului pentru a putea să îi supravegheze pe parlamentari.

După ce Iliescu a votat cu spatele la sală şi cu faţa la prezidiu, gestul său a fost urmat de mai mulţi parlamentari, printre care Marko Bela, Verestoy Attila, Teodor Meleşcanu.

Din grupul parlamentarilor PSD care au stat în picioare, aproape de urne, au făcut parte Liviu Dragnea, Titus Corlăţean, Ilie Sârbu şi Constantin Niţă şi Mircea Geoană, care nu a pierdut din priviri zona de vot.

Deşi au anunţat că nu votează, unii dintre parlamentarii PRM nu au părăsit sala pentru a urmări cum decurge votul şi pentru a face conversaţie cu colegii din PSD.

Printre parlamentarii care şi-au făcut public votul s-au mai numărat Constantin Niţă şi Dan Cârlan (PNL). Cu toate că nu a urmat exemplul lui Ion Iliescu de a vota cu spatele, Adrian Năstase şi-a păstrat secret votul, introducând mâinile adânc în urne pentru a lăsa bilele.

Alt deputat PSD a scăpat bilele pe jos după ce le-a aruncat în urne de la distanţă pentru a arăta conducerii partidului cum votează.

În timpul votului, liderul PRM Corneliu Vadim Tudor s-a întreţinut prieteneşte cu şeful deputaţilor PSD Viorel Hrebenciuc, cei doi strângându-şi mâinile.

Cu puţin înainte de anunţarea oficială a rezultatului votului, deputaţii PNL au izbucnit în urale, liderul senatorilor liberali Puiu Haşotti îmbrăţişându-se cu colegii săi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici