Parlamentarii au început proceduri de modificare a regulamentelor şi elaborare a codului de conduită

Birourile permanente reunite ale Senatului şi Camerei Deputaţilor au decis, marţi, să organizeze un colectiv de lucru care să iniţieze un proiect de modificare a regulamentelor fiecărei Camere şi a regulamentului comun şi să elaboreze codul de conduită parlamentar.

117 afișări
Imaginea articolului Parlamentarii au început proceduri de modificare a regulamentelor şi elaborare a codului de conduită

Parlamentarii au început proceduri de modificare a regulamentelor şi elaborare a codului de conduită (Imagine: Bogdan Maran / MediafaxFoto)

"Decizia principală a fost aceea de a se organiza un colectiv de lucru pentru a iniţia un proiect de modificare a regulamentelor, a regulamentului comun şi pentru elaborarea codului de conduită parlamentar", a declarat, marţi, secretarul Camerei Deputaţilor, Eugen Nicolicea.

El a precizat că regulamentul comun nu a mai fost actualizat de foarte mult timp şi era nevoie de o astfel de modificare.

Totodată, potrivit lui Nicolicea, regulamentele Camerei şi al Senatului trebuie puse în acord astfel încât să nu existe proceduri diferite la Senat faţă de Camera Deputaţilor.

Nicolicea a mai spus că cele două regulamente ale Camerelor trebuie să fie puse în acord şi cu Statutul parlamentarului.

"După ce acest proiect va trece de colectivul de lucru, el va intra în procedură parlamentară, la comisile comune sau comisiile de specialitate, la fiecare Cameră, în cazul regulamentelor, şi se va da votul în plen", a mai spus Nicolicea.

El a afirmat că se doreşte ca acest colectiv de lucru să fie unul reprezentativ, fiind format din liderii grupurilor parlamentare, în aşa fel încât modificările aduse să întrunească, dacă e posibil, consensul.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici