Parlamentarii PDL au părăsit plenul la buget. Blaga: Nu există cvorum de şedinţă în sală

Parlamentarii PDL au părăsit sala de plen, în jurul orei 00.30, nemulţumiţi de faptul că preşedintele de şedinţă, Viorel Hrebenciuc, a cerut votul deputaţilor şi senatorilor pentru prelungirea programului de lucru fără verificarea cvorumului.

421 afișări
Imaginea articolului Parlamentarii PDL au părăsit plenul la buget. Blaga: Nu există cvorum de şedinţă în sală

Parlamentarii PDL au părăsit plenul la buget. Blaga: Nu există cvorum de şedinţă în sală (Imagine: Liviu Adascalitei/Mediafax Foto)

Liderul deputaţilor PPDD, Radu Popa, a spus în plenul Parlamentului că este ziua de 7 februarie şi nu 6 februarie, drept pentru care parlamentarii ar trebui să se dea un nou vot de prelungire a lucrărilor asupra proiectului legii bugetului de stat pe 2013.

Viorel Hrebenciuc a vrut să supună votului prelungirea programului până la epuizarea dezbaterilor, dar a fost atenţionat de PDL că este nevoie de o verificare a cvorumului.

"E evident că lucrările nu pot continua, aveţi 40 de parlamentari în sală", a spus liderul deputaţilor PDL Mihai Stănişoară.

Ulterior, Vasile Blaga a precizat că parlamentarii PDL părăsesc sala de şedinţe.

În absenţa parlamentarilor PDL, deputaţii şi senatorii au votat bugetul Ministerului Educaţiei, fiind înregistrate 123 de voturi "pentru" şi 23 "împotrivă".

"Am hotărât să părăsim sala pentru că suntem totuşi în a doua zi de dezbatere a bugetului, nu există deloc cvorum de şedinţă în sală, preşedintele de şedinţă a cerut prelungirea programului - trebuie cvorum pentru asta - şi îmi aduc aminte cât au criticat dânşii la un moment dat un vot în Cameră atunci când era condusă şedinţa de Roberta Anastase. Dar prezenţa era atunci extraordinar de bună comparativ cu cea de acum, nu sunt 50 de parlamentari USL în sală din păcate", a declarat Blaga presei.

Liderul PDL a explicat faptul că s-a trecut într-o nouă zi după miezul nopţii, fapt pentru care era necesară deschiderea unei noi şedinţe în cvorum care să-şi stabilească programul de lucru.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici