Parlamentarii PSD nu vor vota la moţiunea de cenzură împotriva Guvernului

Parlamentarii PSD vor fi prezenţi, vineri, la moţiunea de cenzură depusă de PNL împotriva Guvernului, dar nu vor vota, fiind treaba opoziţiei să obţină voturile necesare, a anunţat preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Rovana Plumb.

615 afișări
Imaginea articolului Parlamentarii PSD nu vor vota la moţiunea de cenzură împotriva Guvernului

Parlamentarii PSD nu vor vota la moţiunea de cenzură împotriva Guvernului (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

"Din respect pentru Parlament, PSD va fi prezent în sală, dar nu va vota. Este treaba opoziţiei să strângă numărul necesar de voturi", a declarat, agenţiei MEDIAFAX, Rovana Plumb.

PSD a transmis şi un comunicat în care Rovana Plumb arată că opoziţia are răspunderea de a strânge voturile pentru moţiune şi că opinia PSD este clară, şi anume că acest demers al opoziţiei nu poate fi luat în calcul, fiind doar "generator de haos şi instabilitate politică".

Marţi, copreşedintele PNL Vasile Blaga declara, la Gândul Live, că, uitându-se la "matematica parlamentară", ar spune că nu sunt şanse foarte mari ca moţiunea de cenzură să treacă, dar, pe de altă parte, se bazează "pe buna-credinţă faţă de propriul electorat a unora de la PSD şi UNPR".

PNL a depus, săptămâna trecută, la Parlament moţiunea de cenzură la adresa Guvernului Ponta, care este semnată de 183 de parlamentari, dintre care 12 de la PSRO şi doi de la grupul-democrat, restul fiind deputaţi şi senatori PNL. Moţiunea este intitulată "Victor Ponta - demis pentru exces de putere prin blocarea alegerilor. Dreptul la vot nu e o lozincă!".

În moţiunea de cenzură se arată că Ponta ar fi vrut să ajungă preşedintele României "prin sabotarea deliberată a românilor din Diaspora" şi că "este timpul să recunoască şi să părăsească puterea".

Dezbaterea moţiunii de cenzură va începe vineri la ora 10.00.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici