Parlamentarilor care au casă în Ilfov nu li se mai decontează cazarea. Ce cotă de carburant vor avea

Parlamentarilor care au locuinţe în judeţul Ilfov nu li se va mai deconta cazarea, cota de carburant pentru aleşi va fi plafonată la 7,5 litri, va fi permisă o singură călătorie cu avionul pe săptămână, iar în vacanţa parlamentară se decontează cheltuielile doar pentru opt zile în circumscripţie.

536 afișări
Imaginea articolului Parlamentarilor care au casă în Ilfov nu li se mai decontează cazarea. Ce cotă de carburant vor avea

Parlamentarilor care au casă în Ilfov nu li se mai decontează cazarea; cota de carburant - 7,5 litri (Imagine: RAzvan Chirita/Mediafax Foto)

Birorurile permanente reunite (BPR) au adoptat, luni seară, normele de aplicare a Statutului deputaţilor şi senatorilor, după adoptarea acestuia de către plenul reunit, preşedintele Camerei, Valeriu Zgonea, precizând că astfel se vor reduce substanţial cheltuielile Legislativului în perioada următoare.

Astfel, BPR au aprobat ca cheltuielie parlamentarilor pe perioada vacanţei să nu mai fie decontate pentru 15 sau 16 zile, ci doar pentru 8 zile.

"Atât are fiecare posibilitatea să deconteze, chiar dacă merge în circumscripţie 20 de zile. El va deconta din bani publici doar 8 zile", a spus Zgonea.

În al doilea rând, BPR au aprobat ca suma forfetară să rămână la fel, respectiv în cuantum de o indemnizaţie şi jumătate pentru anul în curs.

Pe de altă parte, BPR au decis ca fiecare deputat sau senator care nu are maşină de la Parlament sau renunţă la maşină să primească o sumă în cuantum de 1.000 de lei, reprezentând cheltuielile de transport din circumscripţia electorală.

BPR au adoptat, totodată, şi normele privind modul de utilizare şi justificare a sumei forfetare pentru cheltuielile cu birourile parlamentare, stabilind că parlamentarii vor fi obligaţi să justifice 50% din suma forfetară, faţă de 46% cât era în prezent.

De asemenea, BPR au decis să aprobe iniţierea unei sume forfetare pentru acoperirea cheltuielilor de cazare în muncipiul Bucureşti în cuantum de 4.000 de lei.

Zgonea a mai spus că nu se va mai acorda parlamentarilor din judeţul Ilfov decontul de cazare pentru venirea la Parlament în zilele în care există plen, că numărul de zboruri a fost limitat la un zbor dus-întors pe săptămână şi că, totodată, cota de carburant a fost plafonată la 7,5 litri.

Preşedintele Camerei Deputaţilor a precizat că există, la nivelul Camerei, un deficit de 13 milioane de lei, el arătând că aceste norme vor reduce substanţial cheltuielile parlamentarilor în perioada următoare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici