Parlamentul a aprobat Strategia naţională de apărare

Camera Deputaţilor şi Senatul au aprobat marţi, în şedinţa plenurilor reunite, Strategia naţională de apărare a ţării, cu 282 de voturi "pentru", un vot "împotrivă" şi o abţinere, numărul necesar de voturi pentru adoptare fiind 278.

1289 afișări
Imaginea articolului Parlamentul a aprobat Strategia naţională de apărare

Parlamentul a aprobat Strategia naţională de apărare (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

La vot nu au participat parlamentarii ALDE, după ce co-preşedintele Alianţei Liberale şi Democrate (ALDE), Călin Popescu Tăriceanu, preşedinte al Senatului, a anunţat că va propune grupurilor parlamentare ale acestei formaţiuni să voteze împotriva textului actual al Strategiei naţionale de apărare, trimisă de preşedintele Klaus Iohannis.

Într-un comunicat transmis duminică seara, Tăriceanu şi-a motivat decizia prin faptul că, după ce a citit cu atenţie documentul, a constatat existenţa unor formulări şi direcţii de acţiune care contravin flagrant prevederilor constituţionale în materie.

Votul în plen a avut loc în pofida faptului că nu a existat cvorum în Comisiile de politică externă pentru a da aviz.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici