Parlamentul, şedinţă solemnă cu ocazia împlinirii a 32 de ani de la Revoluţie / Simion: În România astăzi nu suntem independenţi şi se primesc ordine de la ambasade

Plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului s-a reunit, joi, în şedinţă solemnă cu ocazia împlinirii a 32 de ani de la Revoluţia Română din Decembrie 1989. Şedinţa de plen reunit a început cu un moment de reculegere pentru martirii Revoluţiei române.

577 afișări
Imaginea articolului Parlamentul, şedinţă solemnă cu ocazia împlinirii a 32 de ani de la Revoluţie / Simion: În România astăzi nu suntem independenţi şi se primesc ordine de la ambasade

Parlamentul, şedinţă solemnă cu ocazia împlinirii a 32 de ani de la Revoluţie / Simion: În România astăzi nu suntem independenţi şi se primesc ordine de la ambasade

„Vorbim cu multă timiditate despre cee ace românii au înfăptuit acum 32 de ani, şi anume schimbarea unui regim totalitar, care vreme de 45 de ani a condus această ţară, dar mai mult decât atât, a încălcat drepturile şi libertăţile cetăţenilor din România. Regimul dictatorial al lui Ceauşescu adusese întrega naţiunea la exasperare”, a spus deputatul PSD Adrian Solomon.

„Sute de mii de români au ieşit pe străzi, 1.166 dintre aceştia şi-au pierdut viaţa în oraşe declarate martir. E trist că nici până azi nu ştim cine s-a făcut vinovat de aceste crime.. Fiecare renunţare la luptă, fiecare zi de îndoială despre valorile democratice înseamnă uitarea eroilor şi aruncarea în derizoriu a jertfei lor”, a spus Anca Dragu.

„Dumnezeu să-i ierte pe cei care au murit în Revoluţia română şi să ne ierte şi pe noi că nu am făcut ce trebuie. (...) În România astăzi nu suntem independenţi şi se primesc ordine de la ambasade precum odinioară de la Moscova. Nu pentru asta au murit românii”, spune George Simion.

„Acest moment esenţial în istoria României a fost triumful libertăţii, a fost triumful adevărului, al democraţiei şi aş putea să enumăr multe alte valori. Singura ţară din blocul estic care a avut parte de o revoluţie sângeroasă a fost România”, a declarat ben Oni Ardelean.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
parlament,
revoluţie,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici