Parlamentul votează miercuri 6 membri ai CNCD şi modificarea Statutului deputatului şi senatorului

Camera Deputaţilor şi Senatul se vor reuni, miercuri, în şedinţă comună pentru a vota candidaţii pentru cele 6 locuri vacante de la CNCD şi pentru a modifica legea Statutului deputaţilor şi senatorilor în privinţa ridicării imunităţii parlamentare, au decis Birourile Permanente ale Camerelor.

218 afișări
Imaginea articolului Parlamentul votează miercuri 6 membri ai CNCD şi modificarea Statutului deputatului şi senatorului

Parlamentul votează miercuri 6 membri ai CNCD şi modificarea Statutului deputatului şi senatorului (Imagine: Arhiva Mediafax Foto / Bogdan Maran)

Aceste precizări au fost făcute, marţi, de vicepreşedintele Senatului Cristian Dumitrescu, după şedinţa Birourilor Permanente, el precizând că şedinţa comună a Parlamentului va începe la ora 12,30.

"Pe ordinea de zi a şedinţei de plen comun vom avea votul pentru şase posturi vacante în Consiliul Director al Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării. Un alt punct foarte important este modificarea Statutului deputatului şi senatorului. Ieri senatorul Ilie Sârbu a făcut două propuneri, una de modificare a Regulamentului Senatului, una de modificare a Statutului deputatului şi senatorului, care priveşte punerea în concordanţă a procedurilor cu privire la ridicarea imunităţii, acordarea acceptului pentru reţinere şi arestare în cazul parlamentarilor. A fost transmisă comisiei comune care se ocupă de Statut, comisia se va întruni astăzide urgenţă, va analiza şi alte solicitări, mâine va fi prezentat un raport ceva fi supus plenului", a detaliat senatorul Cristian Dumitrescu.

Dumitrescu a mai spus că pe ordinea de zi a plenului comun se mai află înlocuirea la conducerea Comisiei pentru modificarea legilor electorale a lui Valeriu Zgonea cu Mihai Voicu, iar în Comisia pentru modificarea Constituţiei se va vota înlocuirea senatorului Crin Antonescu cu senatorul Ioan Chelaru.

Comisiile juridice, de egalitate de şanse şi drepturile omului au validat, în 24 martie, şase membri ai Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării, deputata PNL Cristina Pocora criticând rezultatul votului şi arătând că PSD nu a respectat ”înţelegerile şi ponderile din Parlament”.

În urma audierilor, au primit votul senatorilor şi deputaţilor Asztalos Csaba Ferenc, propus din partea grupului parlamentar al UDMR, Claudia Sorina Popa, din partea PNL, care este şi în prezent membru al Colegiului Director al CNCD, Petre Manole, consilier al ministrului delegat pentru Dialog social, Luminiţa Gheorghiu şi Cristian Jura, care sunt şi în prezent în conducerea CNCD şi Dragoş Tiberiu Niţă, candidat independent.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici