Partidul lui Nehammer va respinge includerea totală a României în Schengen chiar de la Bucureşti

ÖVP, membru al Partidului Popular European, ar urma să respingă, în cadrul congresului PPE de la Bucureşti, includerea deplină a României şi Bulgariei în spaţiul Schengen. În numele Austriei va vorbi la Bucureşti cancelarul Karl Nehammer.

867 afișări
Imaginea articolului Partidul lui Nehammer va respinge includerea totală a României în Schengen chiar de la Bucureşti

Partidul lui Nehammer va respinge includerea totală a României în Schengen chiar de la Bucureşti

Reprezentanţii Partidului Popular European (PPE), din care face parte şi ÖVP (Partidul Popular Austriac), s-au reunit pentru două zile, miercuri şi joi, la Bucureşti, pentru a-şi alege candidatul la preşedinţia Comisiei Europene şi pentru a-şi adopta programul electoral.

Potrivit secretarului general al ÖVP, Christian Stocker, delegaţii acestei formaţiuni politice vor vota împotriva manifestului PPE. Motivele sunt mai multe „linii roşii”, cum ar fi aprobarea cerută a energiei nucleare în Austria sau extinderea Schengen.

„Avem poziţii clare ca partid popular şi în Europa, ne ţinem de acest lucru şi nu ne putem abate de la el. Manifestul conţine multe propuneri bune şi puncte importante, dar există şi câteva linii roşii pentru noi", a declarat Christian Stocker. „Nu putem fi de acord cu energia nucleară în Austria. Suntem şi rămânem împotriva energiei nucleare".

De asemenea, ÖVP se opune abolirii principiului unanimităţii în domeniul politicii externe şi de securitate, arată publicaţia online kurier.at.

O altă linie roşie pentru ÖVP este eliminarea planificată a motorului cu combustie: „Aceasta este una dintre poziţiile noastre cheie în politica europeană şi lipseşte din manifestul PPE. Suntem în favoarea deschiderii tehnologice şi împotriva interdicţiilor", a spus Stocker.

ÖVP respinge, de asemenea, includerea deplină a României şi Bulgariei în spaţiul Schengen, aşa cum cer cele două ţări: „Sistemul Schengen este stricat. Trebuie să reparăm sistemul şi nu trebuie să trecem cu vederea acest lucru”, a declarat Stocker într-un comunicat. Într-o notă pozitivă, el a subliniat că unele dintre cererile ÖVP, de exemplu în lupta împotriva migraţiei ilegale, au fost incluse în conceptul de ţări terţe sigure.

Pe de altă parte, potrivit programului congresului PPE, cancelarul federal Karl Nehammer (ÖVP) va vorbi joi după-amiază la Bucureşti în numele Austriei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici