Pavelescu: Am încercat să negociem cu aripa Radu Sârbu, dar nu am ajuns prea departe

Aurelian Pavelescu, unic candidat la şefia PNŢCD, a declarat, sâmbătă, la Congresul partidului, că reprezentanţi ai conducerii au încercat să negocieze cu aripa Radu Sârbu, însă discuţiile nu au ajuns prea departe, pentru că s-a dorit inclusiv respectarea ordinii statutare în cazul acestora.

79 afişări
Imaginea articolului Pavelescu: Am încercat să negociem cu aripa Radu Sârbu, dar nu am ajuns prea departe

Pavelescu: Am încercat să negociem cu aripa Radu Sârbu, dar nu am ajuns prea departe (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

Aurelian Pavelescu a afirmat, în faţa delegaţilor la CongresulExtraordinar al PNŢCD, că reprezentanţii conducerii partidului aufăcut eforturi atât pentru atragerea de noi membri, dar şi pentrureaducerea în partid a celor care au plecat dezamăgiţi dinPNŢCD.

EL i-a informat pe delegaţi în legătură cu dialogul pe careconducerea partidului a încercat să îl realizeze cu persoanele care"s-au pus în afara partidului de multă vreme".

"Au fost tot felul de discuţii, de negocieri, unele formale,altele mai puţin formale, s-au făcut apropieri, sunt persoane careau venit la partidul mamă şi se află în sală, persoane care aupărăsit aşa-zisa aripă Sârbu. În acest moment, partidul statutareste foarte puternic", a menţionat el.

Pavelescu a arătat că membrii din conducerea PNŢCD au purtatnegocieri îndelungi, practic cu toţi reprezentanţii de vază ai"aşa-zisei aripi", dar că, din păcate, nu s-a putut să se ajungăprea departe în negocieri, pentru că, în cadrul acestor discuţii,conducerea partidului n-a fost niciodată de acord să renunţe laordinea statutară.

"Prima condiţie pe care pe care le-am pus-o şi le-o pun şi acumşi mâine, dacă vor dori să vorbim, este aceea că orice concilierecu persoane care s-au aşezat în afara partidului statutar nu se vaface decât în limitele statutului. Nu pot, nu vreau şi nicidumneavoastră nu vreţi să negociem statutul", a arătat AurelianPavelescu.

El a mai afirmat că atâta vreme cât PNŢCD a negociat statutul"s-au format tot felul de aripi, aripioare, multe felii au existatîn acest partid, mulţi patroni, mulţi feudali, partidul s-a dus înjos".

Pavelescu a mai spus că este momentul ca partidul să se unificeîn jurul statutului, el adăugând că acolo unde este statutul, estepartidul.

"A face comisii mixte, tot felul de înţelegeri pe sub mese şiechipe pe care să le impunem apoi partidului este inacceptabil", amai afirmat candidatul la funcţia de preşedinte al PNŢCD, eladăugând că unii dintre cei care spun că vor dialog au fostprezenţi la intrarea în Palatul Parlamentului pentru a încerca săboicoteze Congresul Extraordinar al PNŢCD.

În 24 august 2008, Congresul Extraordinar al PNŢCD l-a ales peRadu Sârbu în funcţia de preşedinte, acesta fiind reconfirmat înfuncţie în 27 septembrie 2009. Congresul a fost contestat de MarianMiluţ, care a convocat şi el o reuniune similară, pentru a fireconfirmat în funcţie.

Marian Miluţ a demisionat de la şefia PNŢCD printr-o scrisoare prezentată, în 22 mai, Consiliului Naţional deConducere, în care spune că eforturile sale ar fi dat rezultate maibune dacă nu ar fi fost opoziţia acerbă a celor depăşiţi politic derealitate şi că invidia e duşmanul redresării partidului.

Liderul ţărănist Radu Sârbu aprecia că Marian Miluţ a demisionatdintr-o funcţie din care fusese oricum înlocuit în 2008 în urmaunui congres al partidului şi spunea că se vor face demersuripentru reconcilierea celor două aripi ale partidului.

Fostul lider ţărănist Ion Diaconescu declara că demisia lui Marian Miluţ de laconducerea PNŢCD uşurează calea către unificarea celordouă ramuri ale partidului

Aurelian Pavelescu a preluat funcţia de preşedinte al PNŢCD dupăce Marian Miluţ a demisionat de la conducerea partidului, dar şidin formaţiunea ţărănistă, iar CNC a decis să împuterniceascăBiroul Naţional de Conducere pentru organizarea unui congres dereconciliere şi unificare a forţelor PNŢCD.

În 8 iulie, un grup de seniori PNŢCD, printre care se număraupreşedintele de onoare al partidului Ion Diaconescu, GabrielŢepelea, Nicolae Ionescu Galbeni şi Rodica Coposu, sora fruntaşuluiţărănist Corneliu Coposu, au făcut un apel la membrii formaţiuniisă organizeze un congres de reunificare.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici