PC solicită Guvernului să discute reducerea TVA la alimentele de bază

PC solicită Guvernului ca în şedinţa de miercuri să ia în discuţie reducerea cotei TVA la produsele alimentare de bază, a declarat preşedintele Consiliului Executiv al PC, Codruţ Sereş.

1 afișare
Imaginea articolului PC solicită Guvernului să discute reducerea TVA la alimentele de bază

PC solicită Guvernului să discute reducerea TVA la alimentele de bază

Sereş a precizat, marţi, într-o conferinţă de presă, că din cauza secetei există deja probleme în privinţa aprovizionării cu grâu. El a arătat că refuzul Guvernului de a reduce TVA la produsele de panificaţie, aşa cum a propus ministrul Agriculturii, dar şi la celelalte produse alimentare de bază, este o "măsură nepotrivită", cu atât mai mult cu cât asociaţiile din domeniu au semnalat că preţurile la aceste produse vor creşte.

PC are un proiect de lege aflat în discuţia Camerei Deputaţilor prin care propune reducerea TVA de la 19% la 9% la produsele alimentare de bază, dar nu are nimic împotrivă să renunţe la paternitatea acestui proiect numai ca Guvernul să ia această decizie care este "necesară, justă şi aşteptată de producători şi consumatori".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici