PCM Covasna: Ţinutul Secuiesc a fost, este şi va rămâne

Preşedintele PCM Covasna, Kulcsar Terza Jozsef, spune că partidul pe care îl reprezintă nu va renunţa la dezideratul privind autonomia teritorială, adăugând că Ţinutul Secuiesc va exista şi atunci când aceia care se pronunţă împotriva autonomiei sale nu vor mai fi politicieni.

188 afișări
Imaginea articolului PCM Covasna: Ţinutul Secuiesc a fost, este şi va rămâne

PCM Covasna: Ţinutul Secuiesc a fost, este şi va rămâne (Imagine: Vargyasi Levente/Mediafax Foto)

Declaraţia liderului judeţean al PCM Covasna vine în contextul în care preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, la finalul discuţiilor cu omologul său ungar, László Sólyom, că în România nu va exista niciodată autonomie teritorială.

Preşedintele organizaţiei judeţene a PCM Covasna, Kulcsar Terza Jozsef, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, că autonomia este un drept fundamental al omului, şi nu preşedintele Traian Băsescu este cel în măsură "să dea sau nu" autonomia Ţinutului Secuiesc.

"Domnul preşedinte Băsescu azi este un politician, mâine poate nu, dar Ţinutul Secuiesc a existat întotdeauna, este şi va rămâne", a afirmat Kulcsar Terza.

De asemenea, liderul PCM Covasna a subliniat că partidul pe care îl reprezintă nu renunţă la dezideratul privind autonomia Ţinutului Secuiesc, amintind că foarte multe consilii locale din secuime au adoptat deja hotărâri privind organizarea referendumului local pe tema autonomiei.

"Suntem pe un drum bun, nu vom renunţa la acest deziderat vis-a-vis de autonomia Ţinutului Secuiesc şi nu considerăm că nu poate fi obţinută", a conchis sursa citată.

Citeşte şi

Băsescu: România nu va accepta niciodată conceptul de drepturi colective pentru minorităţi

Băsescu: În România nu va exista niciodată autonomie teritorială

Minoritatea românească va fi reprezentată în Parlamentul Ungariei

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici