PDL a câştigat zece primării în judeţul Braşov, PSD - opt, iar PNL - şapte

Direcţia judeţeană de Statistică Braşov a anunţat, luni, rezultatele finale ale alegerilor din cele 29 de localităţi braşovene în care s-a organizat turul al doilea al alegerilor pentru primari, PDL câştigând, la final, zece mandate de primar, PSD - opt, PNL - şapte, UDMR - două şi PNG-CD - unul.

233 afișări
Imaginea articolului PDL a câştigat zece primării în judeţul Braşov, PSD - opt, iar PNL - şapte

PDL a câştigat zece primării în judeţul Braşov, PSD - opt, iar PNL - şapte (Imagine: Mediafax Foto)

Într-o conferinţă de presă organizată luni la prânz, directorul Direcţiei Judeţene de Statistică Braşov, Ion Popescu, a anunţat rezultatele oficiale înregistrate după turul al doilea al alegerilor pentru primari, în final, cele mai multe mandate fiind câştigate de PDL. Potrivit sursei citate, urmează, în ordine, PSD cu opt mandate, PNL cu şapte, UDMR cu două şi PNG-CD cu un mandat.

Un candidat independent a reuşit să câştige alegerile în localitatea Apaţa.

Cele zece mandate câştigate de PDL în Braşov, după turul al doilea sunt la Săcele, Predeal, Victoria, Drăguş, Hârseni, Jibert, Sâmbăta de Sus, Şinca, Şoarş şi Vulcan, în turul al doilea democrat-liberalii având, în total 21 de candidaţi.

PSD a obţinut opt mandate din cele 13 pe care le viza la începutul turului al doilea, la primăriile din oraşul Zărneşti şi comunele Bod, Cincu, Cristian, Hoghiz, Holbav, Moeciu şi Voila.

PNL a pornit în turul al doilea cu 15 candidaţi, şapte dintre ei câştigând în municipiul Făgăraş şi comunele Caţa, Feldioara, Hărman, Lisa, Măieruş şi Teliu.

UDMR a obţinut două mandate, la Racoş şi Tărlungeni, iar PNG-CD, unul, în comuna Ticuş.

În judeţul Braşov, în cele 29 de localităţi în care a avut loc şi turul al doilea pentru alegerea primarilor s-au perezentat la vot 85.045 de alegători, din 160.023 din câţi erau trecuţi pe liste. Potrivit directorului Direcţiei Judeţene de Statistică Braşov, Ion Popescu, prezenţa la vot în judeţ, de 55,14%, este cea mai bună din ultimii 12 ani, la Braşov. După numărarea voturilor, doar 1,38% au fost declarate nule.

După ambele tururi de scrutin, în judeţul Braşov PDL a câştigat 21 de mandate, PNL - 18, PSD - 14, UDMR - trei, PNG-CD, iar un mandat a fost câştigat de un indepent.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici