PDL a solicitat reluarea votului pe legea statutului magistraţilor, cererea a fost respinsă

Liderului grupului PDL din Senat, Constantin Gheorghe, a solicitat, miercuri, în plen, repunerea pe ordinea de zi şi reluarea votului la legea privind Statutului magistraţilor, adoptată în şedinţa de marţi seară, cererea PDL fiind respinsă de preşedintele de şedinţă.

13 afișări
Imaginea articolului PDL a solicitat reluarea votului pe legea statutului magistraţilor, cererea a fost respinsă

PDL a solicitat reluarea votului pe legea statutului magistraţilor, cererea a fost respinsă

În deschiderea şedinţei de plen de miercuri, liderul grupului PDL din Senat, Constantin Gheorghe, a cerut să ia cuvântul pe procedură, solicitând repunerea pe ordinea de zi şi reluarea votului la proiectul de lege de modificare a Legii 303/2004, prin care procurorii şefi ai DNA, DIICOT şi PICCJ, precum şi adjuncţii lor nu mai sunt numiţi de preşedintele ţării, ci de plenul CSM, la propunerea ministrului Justiţiei, cu avizul secţiei de procurori a CSM.

Preşedintele de şedinţă, Doru Ioan Tărăcilă (PSD), i-a atras atenţia liderului grupului PDL că solicitarea sa se referă la un proiect de lege aflat pe ordinea de zi de marţi, astfel că nu se justifică.

Constantin Gheorghe i-a replicat lui Tărăcilă că nu îi poate interzice să îşi exprime un punct de vedere şi a insistat că doreşte ca solicitarea sa să fie trecută în stenogramă.

Liderul PDL şi-a motivat cererea prin faptul că, în momentul numărării voturilor de marţi seară la proiectul de lege de modificare a Legii 303/2004, voturile "pentru" nu au fost numărate, ci s-a făcut calculul prin diferenţa faţă de voturile negative şi numărul total al senatorilor care au semnat condica de prezenţă.

Constantin a susţinut că mai puţin de 50 de senatori au ridicat mâna la votul "pentru", iar la numărătoarea făcută de preşedintele Senatului, Nicolae Văcăroiu, au reieşit 78 de voturi favorabile.

"Noi considerăm legea nevotată şi solicităm reluarea votului", a mai spus Constantin Gheorghe.

Preşedintele de şedinţă, Doru Ioan Tărăcilă, a apreciat că cererea PDL este "în afara Regulamentului şi a ordinii de zi".

"Este adevărat că ieri (marţi - n.r.) aţi criticat maniera de vot la acest proiect de lege, dar nu aţi solicitat reluarea votului. Regulamentul prevede în mod expres că această solicitare din partea unui grup parlamentar se poate face imediat după votul la proiectul de lege în discuţie, şi nu a doua zi", a spus Tărăcilă.

Preşedintele de şedinţă a supus votului plenului programul de lucru de miercuri, fără a lua în calcul solicitarea PDL.

Senatul a aprobat, marţi, modificarea Legii 303/2004, prin care procurorii şefi ai DNA, DIICOT şi PICCJ, precum şi adjuncţii lor, nu mai sunt numiţi de preşedintele ţării, ci de plenul CSM, la propunerea ministrului Justiţiei, cu avizul secţiei de procurori a CSM.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici