PDL ar putea fi interesat de organizarea prezidenţialelor odată cu alegerile pentru PE

PDL ar putea fi interesat de ideea organizării alegerilor prezidenţiale odată cu cele pentru Parlamentul European, în 7 iunie, a declarat, miercuri, la Realitatea FM, ministrul Transporturilor, Radu Berceanu.

17 afișări
Imaginea articolului PDL ar putea fi interesat de organizarea prezidenţialelor odată cu alegerile pentru PE

PDL ar putea fi interesat de organizarea prezidenţialelor odată cu alegerile pentru PE (Imagine: Mediafax Foto)

Întrebat despre "un curent de opinie" care ar începe să se contureze potrivit căruia poate ar fi oportun ca alegerile europarlamentare să coincidă cu cele prezidenţiale, Berceanu a răspuns: "Eu cred că e foarte interesantă ideea asta...pentru că ar finaliza o întreagă agitaţie care se suprapune peste o perioada foarte grea".

"Adică, dacă noi o să fim preocupaţi foarte mult şi din ce în ce mai intens de campania electorală pâna în vară, pentru europarlamentare şi imediat după ce terminăm europarlamentarele o să fie preocupaţi până în iarnă de campania de prezidenţiale, dacă tragem linie constatăm că noi, sau mulţi, nu ne vom ocupa atât de mult de criză, cât de campaniile electorale. Ori, eu cred că măcar reducerea la jumătate, adică să terminăm cu totul în iunie şi măcar să ştim cine este preşedinte, care sunt europarlamentarii ... şi ne concentrăm cu toţii asupra unei părţi mult-mult mai complicate şi care riscă să ne creeze probleme tuturor mult mai dificile şi anume această situaţie economică generalizată", a continuat Berceanu.

Solicitat să precizeze dacă el sau partidul pe care îl reprezintă ar putea veni cu o iniţiativă în acest sens, Berceanu a spus că nu ştie.

"La un moment dat, probabil că o să luăm şi noi în discuţie chestiunea asta, probabil şi celelalte partide o vor dezbate. Dacă mai multă lume o să fie de acord cu ideea", a arătat el.

Berceanu a mai spus că probabil vor fi deschise la un moment dat discuţii pe această temă. "Probabil că o să fie un subiect în coaliţie...după ce fiecare îşi face propriile analize", a adăugat el.

Liderul democrat-liberal a mai spus că probabil că cei trei potenţiali candidaţi cunoscuţi pentru alegerile prezidenţiale, Traian Băsescu, Mircea Geoană şi Crin Antonescu vor analiza împreună cu partidele lor ce este mai avantajos.

"Dar eu sper să discute nu numai ce-i mai avantajos pentru ei şi pentru partidele respective, ci ce-i mai avantajos şi la modul general", a continuat el.

Berceanu a mai spus că nu crede că Traian Basescu ştie exact dacă este mai rău sau mai bine să candideze în vară.

"Poate în vară e maximul crizei, poate că maximul crizei e în toamnă...Poate că dânsul, ocupându-se de unele lucruri, o să-şi crească potenţialul electoral, nu neapărat să-l scadă, cum cred foarte mulţi că o să-i scadă permanent", a mai declarat Berceanu pentru Realitatea FM.

În opinia sa, ceilalţi candidaţi însă ar avea o problemă, pentru că în vară ar mai fi sprijiniţi de europarlamentari, "deci ar mai avea 45 de oameni care sunt pe-o listă şi candidează odată cu ei şi au tot interesul ca lucrurile să meargă bine, pe când în toamnă ar fi singuri".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici